Nea Toader Tamas, abonat fidel la VRN, a câstigat concursul „Te abonezi si câstigi” si s-a fãcut cu un miel de 500 de lei, de Paste!

FERICIT…Un pensionar din Bârlad, Toader Tamas, de 78 de ani, este unul dintre fericitii câstigãtori ai premiului de 500 de lei, pus în joc de ziarul Vremea Nouã, pentru luna Martie. Bãrbatul, care este abonat de ani buni la ziarul Vremea Nouã, a fost vizitat de redactorii ziarului, care i-au înmânat premiul si au stat de vorbã cu el. Sunt abonat la acest ziar pentru cã stirile din el sunt adevãrate, sunt variate, sunt mai reale si juste decât alte stiri din judet! Mai precise, la obiect. Mã atrag stirile din judet si mai ales cele din Bârlad. Cei care scriu la acest ziar meritã felicitati, pentru cã este într-adevãr unul la care se vede clar cã se munceste”, a spus Toader Tamas. Acesta s-a bucurat de banii câstigati, pentru cã îsi va achizitiona cu ei un miel de Paste mai mare, ca sã aibã cu toatã familia friptura traditionalã pe masã, de Sãrbãtorile Pascale. Bãrbatul se laudã cu doi bãieti realizati si cinci nepoate! Si are si un strãnepot. Este împlinit familial, un pensionar fericit cu multi nepoti si copii în jurul lui si, ca atare, avea nevoie de un miel de Paste mai mare, iar Vremea Nouã i-a îndeplinit dorinta!

Toader Tamas nu este un pensionar oarecare, ci este unul care a avut functii importante, fiind cu studii superioare. A fost contabil sef si auditor sef la DSVSA Vaslui, pânã în 2006, când a iesit la pensie. „Am iesit la pensie în 2006, ca auditor sef la DSVSA Vaslui. Am 78 de ani, sunt nãscut în 30 martie 1943. A fost frumos cât am lucrat, dar la pensie e … cum sã vã spun? Este greu cu cei care ne conduc! Vedeti, eu sunt bolnav, am probleme mari cu picioarele, asteptam mãrirea pensiei ca altceva! Acum au decis ãstia sã nu o mai mãreascã, sã o facã prin 2023! Pãi eu mai trãiesc pânã atunci? De ce sã nu mã bucur acum de banii pentru care am contribuit peste 40 de ani de muncã? Cã îmi trebuiesc pentru medicamente!”, spune furios Toader Tamas.

Unde sunt vremurile de altãdatã…

Toader Tamas este unul dintre cei care ofteazã dupã vremurile dinainte de Revolutia din 1989, când, spune el, lucrurile în tarã mergeau strunã!

„Cum sã vã spun, eu din 1989 pânã în 2006, am fost auditor sef la DSVSA Vaslui, iar înainte de 1989 am fost contabil sef la multe institutii. Mergeau lucrurile altfel! Acum merg prost! Vã dau un exemplu: în 1989, când a fost revolutia, eram la DSV un director, trei inspectori, un jurist, un contabil sef si un audit financiar! Eram zece oameni mari si lati si conduceam un judet! Acum sunt 200 de oameni si lucrurile merg mai rãu decât atunci! Acum se umple piata de inspectori si nu-i nimic rezolvat, înainte mergea un singur inspector si controla piata ca la carte, tot! Cei zece oameni de care vã spun de la DSV fãceau toate controalele: si piete si târguri si oboare, tot! Acum sunt sute si vedeti ce boli apar. Atunci erau mai multe animale ca acum, de 10-20 de ori! Si nu erau atâtea probleme!”, a spus Toader Tamas.

„Cîtule, mãreste pensiile odatã, cã mor mâine-poimâine! Si tunde-o pe Turcan”

Câstigãtorul are un mare of: „golanii” care au luat acum puterea si nu mai mãresc pensiile! „Ãstia spun acum cã nu mai mãresc pensiile anul acesta si nici la anul, ci abia în 2023! Pãi eu mai am un an de trãit, mai beneficiez eu de banii pentru care am plãtit în cei 45 de ani de muncã? Când sã zic si eu Doamne Ajutã, ãstia spun cã nu mai au bani! Ce sã mai spui? Cu Cîtu ãsta care este acum, ce sã mai vorbim? Mãcar dacã rãmânea Orban, ãla mai avea o prezentã, dar ãsta? Doamne, iartã-mã! Dar nu partidul care l-a pus e vinovat, ci Iohannis! Cã eu tin cu PNL dintotdeauna, i-am votat, dar nu gândeam cã o sã ajungã la conducerea partidului ãstia ca USR-ul… E greu, ce sã mai.. Ei tot spun cã or sã mãreascã, or sã mãreascã, asa tot spune cucoana aia cu pãrul ãla… Turcan! Mai bine s-ar tunde! Eu sã stiti cã am votat PNL pentru domnul Boros, cã ãsta e om bun, care face ceva bun pentru oras! Dar dupã ce trec de Milcov încolo, mi-e scârbã, îmi pare rãu cã am votat tot PNL-ul!”, si-a vãrsat off-ul Toader Tamas.

Pentru ziaristii de la Vremea Nouã, Toader Tamas a tinut sã transmitã, în apropierea Sãrbãtorilor Pascale, multe multumiri pentru munca depusã. „Felicitãri conducerii ziarului în special, pentru cã articolele chiar sunt interesante si informatiile folositoare. Tot astept sã scrie la ziar cã ne mãreste Cîtu pensiile, atâta vreau!”, a încheiat Toader Tamas.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ