spot_img
23.5 C
Vaslui
14-iul.-2024
spot_img

Necazuri cu locuintele sociale, la Husi!

- Advertisement -

COMPLICAT… Încâlcite sunt problemele locuintelor sociale din municipiul Husi, unde stau cei mai necãjiti dintre cetãtenii urbei. Trei familii care ocupã un imobil din vecinãtatea Podului Ralea, aflat în administrarea Primãriei, sunt la un pas sã rãmânã fãrã curent electric, dar nu pentru vreo facturã neachitatã, ci pentru cã nu îsi pot reînnoi contractul cu E-On-ul, întrucât nu au acte în regulã pentru calitatea de chiriasi în acele spatii. De ce nu au contract de chirie?! Nici mãcar Primãria nu poate da un rãspuns cert. Unii spun cã oamenii au intrat acolo abuziv, altii, cã au fost trimisi anume. Nu le pot însã face forme legale, întrucât sunt si alti necãjiti, cu cereri pentru locuintã socialã mai vechi decât ale lor, peste care nu se poate trece.

Recent, un reprezentant de la E-On le-a pus în vedere faptul cã, dacã nu îsi vor reînnoi contractul la lumina electricã, atunci vor rãmâne pe întuneric. Nu pot însã sã se conformeze formalitãtilor impuse de E-On, spun ei, întrucât e obligatoriu ca beneficiarul sã dovedeascã faptul cã ocupã acel imobil cu acte în regulã. Problema este cã, la momentul acesta, niciuna din cele trei familii nu are contract legal de închiriere a acelor cãmãrute. Cu copiii în brate, au mers la Primãrie, pentru a afla o rezolvare. Acolo li s-a spus cã nu li se poate face contract legal de închiriere, întrucât ar fi ocupat spatiul în mod abuziv. “Nu am ocupat nimic în mod abuziv. Erau toti consilierii locali de fatã, la o sedintã, când am cerut sã mi se dea o cãmãrutã, cã suntem tare necãjiti si avem un copil. Apoi am fost trimisi aici chiar de cei de la Primãrie. La fel si vecinii nostri, stie Primãria de ei. Au trei copii în îngrijire, nu pot fi scosi afarã. Nu întelegem de ce nu ne face si nouã un contract de închiriere. Am pus o usã, un geam, am încercat sã ne gospodãrim si noi. Dacã acum vine si ne ia curentul, cã nu avem contract cu Primãria, ce ne facem? Si asa suntem vai de capul nostru, amãrâti!”, spune Alina Ciobotaru.

Criza locuintelor sociale se acutizeazã, la Husi!

De la Primãria Husi, cele trei familii nu au primit rezolvarea situatiei, dar au primit un sfat: sã vorbeascã cu douã familii aflate pe lista cu solicitanti pentru locuinte sociale, înaintea lor, iar dacã ele sunt de acord sã declare cã renuntã la cererea lor de locuintã, imediat li se face contract, dacã nu, nu au ce le face! “Am fost si am vorbit cu cele douã persoane, care sunt pe listã, înaintea noastrã. Dar persoanele, pe bunã dreptate, au spus cã nu pot face asa ceva, întrucât, imediat vor figura la Primãrie cu refuz de casã socialã si, conform legii, o altã casã nu li se mai dã niciodatã. Ne-au spus cã nu vor sub nicio formã sã se mute unde stãm noi, cã e dãrâmat, e rãu, dar nici nu pot sã declare în scris cã renuntã la spatiu. Cumva, au si ele dreptate, dar noi acum ce facem?! Avem copii si nu avem unde sã ne ducem”, au spus ocupantii imobilului administrat de Primãrie. La nivelul municipiului Husi, lipsa locuintelor sociale este una dintre cele mai grele probleme cu care se confruntã municipalitatea.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.