Necazurile minerilor, „tratate” cu băi de mulţime. Diana Şoşoacă: „Le-am spus tuturor, jos masca”

Oamenii s-au strâns, sâmbătă, la Lupeni pentru a-şi arăta sprijinul pentru minerii grevişti, care s-au blocat în subteran. Sâmbătă seara, sute de oameni s-au strâns în faţa sediului Exploatării Miniere Lupeni pentru a-şi arăta susţinerea faţă de cei peste 80 de mineri care, de miercuri, s-au blocat în subteran, nemulţumiţi de întârzierile salariale şi de situaţia îngrijorătoare în care se află Complexul Energetic Hunedoara.

Marşul localnicilor, confiscat de politicieni Necazurile minerilor izolaţi în întunericul abatajului aflat la 350 de metri sub pământ au trecut, însă, de mai multe ori, în plan secund, odată cu ieşirea la rampă a politicienilor care au condus mitingul. Printre aceştia din urmă s-au numărat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriţă, fratele său – senatorul Cristian Resmeriţă, parlamentarii Ilie Toma, Viorel Sălan, Natalia Intotero, Preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor – toţi reprezentanţi ai PSD şi senatorul Daniela Şoşoacă, fostă membră AUR. Marşul localnicilor spre EM Lupeni a început de la primăria municipiului, trecând pe lângă „Palatul cultural” o clădire de epocă, reabilitată în anii trecuţi cu fonduri europene şi iluminată în prezent de lămpi în culori stridente. De acolo, pe ultimii sute de metri ai traseului, care trece printre clădirile ponosite ale minei, în fruntea coloanei s-au aşezat politicienii locali.

Tot ei au fost cei care s-au aliniat pe treptele din faţa intrării în clădirea administrativă a E. M. Lupeni şi au ţinut discursuri, în pauza cărora au răsunat Imnul României – „Deşteaptă-te, române!” şi Imnul minerilor. Aleşii locali le-au spus oamenilor că nu au venit să facă politică, însă au vorbit doar despre adversarii politici, pe care i-au acuzat de dezastrul din minerit. Mulţimea a strigat „Unitate!”, „Minerii şi Valea şi-au pierdut răbdarea” şi a huiduit conducerea Complexului Energetic Hunedoara, care nu a fost prezentă la manifestaţie.

„Nu mai există pandemie în România”   Senatorul Diana Şoşoacă, invitată să se adreseze oamenilor, a vorbit cel mai mult. S-a plâns că nu este lăsată să coboare în subteran şi le-a transmis oamenilor că se va întoarce la Lupeni, pentru a intra în mină, într-una din zilele următoare, de îndată ce va primi aprobarea conducerii CEH. „Să se dea drumul la toate minele din ţară, pentru că există soluţii economice”, le-a spus Diana Şoşoacă participanţilor la protest. Apoi, discursul parlamentarului a deviat spre tema restricţiilor impuse în contextul pandemiei de Covid 19. „Pandemia a luat sfârşit. Nu mai există pandemie în România, cum nu mai există la nivel mondial”, a afirmat aceasta. „Le-am spus tuturor, hai, jos masca pentru că nu are rost”, a completat Diana Şoşoacă. Nici ea, nici primarul Lucian Resmeriţă nu au purtat mască, iar câţiva dintre politicienii aflaţi pe treptele EM Lupeni le-au urmat exemplul.

Citeste mai mult: adev.ro/qov665
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ