23.1 C
Vaslui
06-iul.-2022

Neglijență crasă și nereguli grave în cazul bebelușului mort la Centrul Maternal nr.1 Vaslui

DESCOPERIRE MACABRĂ… În urmă cu mai bine de o lună, angajații Centrului Maternal nr.1 Vaslui au descoperit bebelușul decedat lângă mama lui minoră.

ANCHETĂ… În urmă cu o lună, autoritățile vasluiene anunțau moartea subită a unui sugar de numai 3 luni într-un centru maternal din municipiul Vaslui. Ancheta care a urmat a scos la iveală neregulile care au dus la moartea copilului, dar și amănunte terifiante legate de mama acestuia, o minoră de numai 15 ani. Aceasta a rămas însărcinată ca urmare a unor violuri repetate ce se petreceau din perioada în care copila avea doar 11 ani. Mai mult, acestea aveau loc cu acordul părinților, iar violatorul era un consătean de 34 de ani. De asemenea, ancheta a scos la iveală și aspecte legate de neglijența angajaților centrului maternal în condițiile în care mama minoră suferă de un retard mintal mediu și existau recomandări ca, după naștere, fătul să fie despărțit, pe cât posibil de mamă pentru că aceasta nu era capabilă să-l îngrijească. Mai mult, examenul medico-legal a arătat că nou-născutul a murit de pneumonie, boală ce nu a fost descoperită de către cadrele medicale ale centrului maternal.

Moartea subită a unui bebeluș de numai 3 luni într-un centru maternal ce aparține DGASPC Vaslui scoate la iveală nereguli grave în ceea ce privește asistența acordată mamei acestuia, o minoră de numai 15 ani. În concluziile medico-legale s-a arătat că fătul a decedat din cauza unei pneumonii, lucru arătat abia după afectuarea necropsiei. În schimb, cadrele medicale ale centrului nu au reușit să depisteze, la timp, boala copilului și să-l transfere, așa cum ar fi fost normal, la un spital de specialitate. Mai mult, modul în care a fost tratată mama minoră în centrul respectiv scoate la iveală alte nereguli grave și chiar putem vorbi de neglijență. Mai exact, din surse sigure am aflat că mama minoră a fost, la început, internată într-un centru de specialitate din Bârlad, apoi transferată la Vaslui, pentru a naște. Numai că, plecarea minorei de la Bârlad s-a făcut cu o serie de recomandări ce nu au fost luate în seamă la Vaslui. Astfel, au fost făcute recomandări ca, după naștere, noul-născutul să fie separat, în cea mai mare a timpului, de mamă. Și asta pentru că minora suferă de un retard mintal mediu și nu este capabilă să-și îngrijească copilul. “Recomandările au fost făcute tocmai pentru a evita astfel de situații ținând cont de starea mentală a mamei. Din păcate, nu au fost luate în seamă și s-a ajuns aici. Mai mult, dacă într-adevăr copilașul acela suferea de pneumonie, atunci cadrele medicale ale centrului de la Vaslui ar fi trebuit să-și dea seama că ceva nu este în regulă cu nou-născutul și să ceară un examen medical de specialitate. Poate că așa, la ora actuală, bebelușul ar fi trăit. Din păcate, unele nereguli au dus la curmarea unei vieți ce nici bine nu începuse”, spune sursele noastre.

Mama minoră, victima unor violuri repetate

De asemenea, au ieșit la iveală amănunte terifiante legate și de viața în familie a mamei minore. Conform acelorași surse, copila a fost supusă unor abuzuri sexuale repetate încă de pe vremea când avea doar 11 ani, iar violatorul era un consătean de aproximativ 34 de ani. “Mama minoră provine dintr-o familie cu o situție materială precară și am înțeles că violurile aveau loc cu acordul părinților, în schimbul unor beneficii materiale. Adică, aceștia primeau, în schimb, bani sau alimente. Detaliile au ajuns și la urechile polițiștilor așa că vom vedea ce va spune, la final, ancheta acestora, atât în ceea ce privește violarea repetată a mamei minore, cât și a decesului bebelușului”, spun aceleași surse. În ceea ce privește decesul bebelușului, acesta a fost descoperit mort, lângă mama lui, de către angajații centrului maternal. Au fost alertate autoritățile și, în cauză, a fost deschisă o anchetă a polițiștilor, dar și a reprezentanților DGASPC Vaslui.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here