Neglijența i-a lăsat fără case! Două incendii puternice la Tutova și Bogdănești!

FOC… Două familii, una din Bădeana (Tutova) și alta din Unțești (Bogdănești), au rămas ieri fără case, din cauze clare de neglijență sau nesupraveghere a focului din sobe, iar jarul căzut a făcut posibilă izbuncnirea unui incendiu. Pompierii bârlădeni au intervenit pompt, au salvat ce s-a mai putut, iar în ambele cazuri nu au existat victime. Doar pagube materiale, familiile rămânând în frig.

PRIZĂ CU BUCLUC… Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit ieri, în jurul orelor 17.00, cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Bădeana, comuna Tutova. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență. În urma intervenției incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Nu au fost victime.

„Au ars aproximativ 90 metri pătrați planșeu, cinci uși tip termopan, un dressing, diverse textile. Au fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la una dintre prize.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

JARUL CĂZUT… Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Unțești, comuna Bogdănești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul întregii locuințe (ardere generalizată) pe o suprafață de aproximativ 300mp. Exista pericolul de propagare a incendiului la alte două gospodării. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Nu au fost victime, doar pagube imense. Au fost salvate proprietățile învecinate.

„Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, șapte ferestre și tot atâtea uși ( toate din termopan), șase paturi, patru televizoare, o ladă frigorifică, diverse piese de mobilier și produse textile. Au fost degradate tencuiala pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați, planșeul locuinței, un frigider, o mașină de spălat și o mașină de gătit, diverse piese de mobilier și textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură (sobă de teracotă).”, a menționat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ