5 C
Vaslui
07-dec.-2022

Neglijența i-a lăsat fără case! Două incendii puternice la Tutova și Bogdănești!

- Advertisement -

FOC… Două familii, una din Bădeana (Tutova) și alta din Unțești (Bogdănești), au rămas ieri fără case, din cauze clare de neglijență sau nesupraveghere a focului din sobe, iar jarul căzut a făcut posibilă izbuncnirea unui incendiu. Pompierii bârlădeni au intervenit pompt, au salvat ce s-a mai putut, iar în ambele cazuri nu au existat victime. Doar pagube materiale, familiile rămânând în frig.

PRIZĂ CU BUCLUC… Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit ieri, în jurul orelor 17.00, cu o autospecială de stingere cu apă și un echipaj specializat pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuință din localitatea Bădeana, comuna Tutova. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta cu violență. În urma intervenției incendiul a fost lichidat în limitele găsite. Nu au fost victime.

„Au ars aproximativ 90 metri pătrați planșeu, cinci uși tip termopan, un dressing, diverse textile. Au fost degradată tencuiala pe o suprafață de aproximativ 80 metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit produs la una dintre prize.”, a precizat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

JARUL CĂZUT… Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuință din localitatea Unțești, comuna Bogdănești. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta la nivelul întregii locuințe (ardere generalizată) pe o suprafață de aproximativ 300mp. Exista pericolul de propagare a incendiului la alte două gospodării. După aproximativ trei ore, incendiul a fost lichidat. Nu au fost victime, doar pagube imense. Au fost salvate proprietățile învecinate.

„Au ars acoperișul din tablă pe astereală din lemn pe o suprafață de aproximativ 150 metri pătrați, șapte ferestre și tot atâtea uși ( toate din termopan), șase paturi, patru televizoare, o ladă frigorifică, diverse piese de mobilier și produse textile. Au fost degradate tencuiala pe o suprafață de aproximativ 300 metri pătrați, planșeul locuinței, un frigider, o mașină de spălat și o mașină de gătit, diverse piese de mobilier și textile. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul căzut dintr-o sobă cu acumulare de căldură (sobă de teracotă).”, a menționat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.