spot_img
22.4 C
Vaslui
20-iun.-2024
spot_img

Negocieri pe bãtaia din club, agresorii la „mititica”

- Advertisement -

SCANDALUL, MUTAT PE FACEBOOK !

SANCTIUNI… Cazul bãtãii de duminicã dimineata, din fata unui club vasluian, ia amploare. Cinci tineri, printre care si un minor, au fost arestati preventiv pentru 30 zile, timp în care politistii vor efectua cercetãri pentru a proba activitatea infractionalã a acestora. Pentru doi dintre agresori, soarele era cât pe ce sã rãsarã joi, când una dintre victime s-a prezentat la sediul IPJ, cu scopul de a-si retrage plângerea. Nu a avut sorti de izbândã, spun sursele noastre, pentru cã ofiterul de serviciu l-ar fi trimis acasã, cu rugãmintea sã revinã sãptãmâna viitoare. Ba mai mult, potrivit acelorasi surse, o altã victimã (n.r. cea rãnitã cel mai grav), cunoscutã sub numele „Lesky”, se gândeste sã-si retragã plângerea, însã nu pe gratis. Acesta ar fi transmis apropiatilor celor din comuna Deleni cã, dacã vor sã fie pusi în libertate, trebuie sã plãteascã. În tot acest timp, rudele si prietenii agresorilor au pornit o adevãratã campanie de apãrare a acestora si de denigrare a victimelor. „Sã stii cã asa-i, bãietii nu au nicio vinã. Gunoiul ãla a început toatã cearta, eram si eu acolo”, „Cine-s rapenii ãia pe care i-au bãtut”, sunt doar douã dintre comentariile publicate de apropiatii agresorilor în mediul online.

În urma cercetãrilor efectuate, politistii vasluieni „au stabilit faptul cã, în noaptea de 15/16 februarie a.c., ora 03:00, bãrbatii bãnuiti de comiterea faptelor au agresat un tânãr de 30 de ani, în vecinãtatea unui club din zona centralã a municipiului Vaslui. Mai mult, alti doi tineri care însoteau victima au fost la rândul lor agresati atunci când au încercat sã intervinã. Incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool si a avut la bazã o stare conflictualã mai veche. Ca urmare a agresiunii, douã dintre victime au suferit vãtãmãri care vor necesita 33-35, respectiv 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Cinci bãrbati, cu vârste între 17 si 23 de ani, din localitãtile Deleni si Muntenii de Sus, judetul Vaslui, au fost retinuti de cãtre politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Vaslui, pentru sãvârsirea infractiunilor de lovire sau alte violente. Politistii Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Municipiului Vaslui au probat activitatea infractionalã a cinci bãrbati, cu vârste între 17 si 23 de ani, din localitãtile Deleni si Muntenii de Sus, judetul Vaslui, bãnuiti de comiterea mai multor infractiuni de lovire sau alte violente”, se aratã în comunicatul de presã transmis de Inspectoratul Judetean de Politie Vaslui.

Lesky, rãnit si dispus sã-si retragã plângerea în schimbul unei sume de bani

Povestea altercatiei are, însã, rãdãcini mai vechi. Martori ai incidentului sustin cã pe toatã durata serii cel poreclit Lesky (n.r. victimã) i-ar fi provocat încontinuu pe cei din tabãra adversã, amenintându-l pe unul dintre ei cã va pãti ce a pãtit si tatãl sãu (n.r. tatãl unuia dintre agresori a fost bãtut de Lesky, iar la câteva luni acesta a murit). Scos din sãrite de amenintarea primitã, tânãrul din Bulboaca i-ar fi dat un singur pumn lui Lesky, însã îndeajuns sã-l facã KnockOut. Degeaba i-au sãrit în apãrare doi prieteni, cãci si acestia au fost loviti de gruparea din Deleni-Muntenii de Sus. Potrivit surselor noastre, unul dintre acesti prieteni a încercat joi seara sã-si retragã plângerea, însã a fost trimis acasã de ofiterul de serviciu de la IPJ Vaslui. Acesta i-ar fi spus tânãrului sã revinã luni sau marti, pentru cã „nu e nicio grabã”. Aceleasi surse spun cã Lesky ar comunica prin diferite canale cu apropiatii agresorilor pentru ca, în schimbul unor sume de bani, sã-si retragã plângerea.

La doar 29 ani, Lesky (n.r. victimã) are un istoric destul de bogat în infractiuni

Lesky nu e chiar cheie de bisericã. Desi victimã în acest caz, el mai are la activ câteva fapte antisociale. În luna noiembrie a anului trecut, acesta a jefuit o ieseancã de 21 ani, care se cazase la un hotel din Vaslui. Acesta a bruscat-o si i-a smuls o bijuterie, iar apoi s-a fãcut nevãzut. Politistii din cadrul Biroului de Investigatii Criminale Vaslui au demarat cercetãrile, l-au identificat si au recuperat de la acesta prejudiciul în valoare de aproximativ 2.000 lei, pe care l-au predat pãrtii vãtãmate. Lesky a fost retinut de politisti pentru o perioadã de 24 de ore si apoi prezentat magistratilor Judecatoriei Vaslui, cu propunerea de dispunere a unei mãsuri preventive. Judecãtorii nu a fost, însã, de acord cu cererea procurorilor si au decis ca acesta sa fie plasat doar în arest la domiciliu, pentru urmatoarele 30 de zile. În prezent, pe rolul Judecãtoriei Vaslui, mai este un dosar în care acesta este acuzat de comiterea infractiunilor de loviri si alte violente si distrugere, fapte sãvârsite împotriva unui vasluian. Tânãrul si-a recunoscut fapta, iar sãptãmâna aceasta a avut un nou termen în proces, însã, pentru cã a depus la dosar un document prin care arãta cã este internat în spital, judecãtorul a amânat cauza.

Agresorii, apãrati de rude si prieteni în mediul online: „stiu, îi tine pe nedrept, lege de c**t”


„AGRESORII NEVINOVATI”… Rudele si prietenii agresorilor au pornit o adevãratã campanie de apãrare a acestora, învinuind presa si Politia pentru faptul cã cei cinci tineri au fost arestati, desi sunt nevinovati. Iatã câteva dintre comentariile lãsate de acestia în mediul online: „De ce sunt retinuti? Acum cîtiva ani, acest gunoi a bãtut un om de l-a bãgat în comã. Nu s-a lãsat pânã nu l-a vãzut într-o baltã de sânge, cã era el smardoi si nu a mai fost retinut. A stat linistit acasã si nu a avut un stres si pe ei îi retineti pentru o palmã. Dacã era asa cum scrieti voi în acest articol (n.r. referire la articolul „Bãtãusii din fata clubului vasluian, retinuti de politisti” din ziarul Vremea Nouã), de ce asa-zisele „victime” se plimbã prin oras fãrã nici un stres? Încetati sã mai scrieti aberatii!; „Sunteti niste mincinosi, tineti în arest niste persoane nevinovate, când „victimele” se plimbã linistite pe strãzi fãrã sã aibe vreo problemã de sãnãtate, iar pe asa-zisii „agresori” îi tineti nevinovati în arest, sã vã fie rusine, cã publicati doar articole în care scrieti ce vreti, scrieti doar si doar minciuni!”; „Pe frati-miu l-a cãutat vreo douã zile Politia si el nu a dat niciun pumn. A iesit pânã afarã sã vadã ce se întâmplã si a intrat înapoi”, „stiu, îi tine pe nedrept, lege de c**t”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.