spot_img
30.1 C
Vaslui
21-iul.-2024
spot_img

Negrestiul, din nou în topul SMART City, cu mult în fata Vasluiului si a Bârladului

- Advertisement -

DIGITALIZARE… Orasul Negresti a reusit sã se claseze si în acest an în topul oraselor care au implementat proiecte de tip SMART City. Se aflã pe locul 17 în tarã, cu mult în fata Vasluiului (locul 24) si a Bârladului (locul 25). Negrestiul are nouã proiecte Smart City, dintre care cinci în curs de derulare, în timp ce Vasluiul – douã proiecte, iar Bârladul – un proiect. Pe primele locuri, cu cele mai multe solutii Smart City implementate, sunt localitãti mari precum Cluj Napoca, Iasi, Bucuresti si Alba Iulia. „Am fost plãcut surprinsi sã aflãm cã orasul Negresti este inclus, din nou, în acest top”, a transmis Primãria Negresti.

Radiografia Smart City în România a fost realizatã de Vegacomp Consulting SRL, un integrator de solutii inteligente la cheie. Topul vizeazã 144 de localitãti din tarã, printre care si trei orase din judetul Vaslui – Negresti, Vaslui si Bârlad. „Orasele care conduc topul în acest an sunt reprezentate de o tripletã care este des întâlnitã si în alte tipuri de clasamente: Cluj Napoca (cu 63 de proiecte Smart City), urmat îndeaproape de Iasi (cu 56 proiecte) si Bucuresti (cu 54 de proiecte la PMB), în timp ce Alba Iulia a pãrãsit fotoliul de lider, având 49 de proiecte comparativ cu cele 106 în radiografia anului trecut (22 din proiectul pilot si 27 în perioada 2019 – 2022)”, se aratã în Radiografia Smart City în România.

Ce este un proiect Smart City?

Potrivit paginii Comisiei Europene dedicate viitorului digital al Europei „Shaping Europe’s digital future”, „un oras inteligent este un loc în care serviciile si retelele traditionale sunt fãcute mai eficiente prin folosirea tehnologiilor de telecomunicatii si digitale în folosul cetãtenilor sãi si economiei”. Anul 2021 a fost primul an în care orasul Negresti a fost inclus în topul oraselor ce au implementat proiecte de tip Smart City, iar anul acesta a reusit nu numai sã se mentinã în acest top, dar si sã avanseze de pe pozitia 20 pe pozitia 17. În ceea ce priveste orasul Negresti, se poate observa cã la nivelul judetului Vaslui, cu cele nouã proiecte (4 implementate si 5 în curs de implementare) se aflã pe locul 17, înaintea municipiilor Vaslui si Bârlad care au câte 2, respectiv 1 proiect. „Printre Proiectele cu care orasul Negresti a avansat în categoria oraselor „SMART” sunt: Plata online a taxelor și impozitelor locale (ghiseul.ro), implementat începând cu anul 2019; portalul eGuvernare ce oferã servicii precum (formulare electronice, posibilitatea de a transmite sesizãri, programãri online, verificare stadiu solicitare, Monitorul Oficial Local) implementat in anul 2021; WiFi gratuit în 12 locatii din orasul Negresti si localitãtile componente, implementat în anul 2021; Extinderea Sistemului de monitorizare video stradal; Modernizarea sistemului de iluminat public; Cresterea performantei energetice la clãdirile publice. Tot legat de proiectele din categoria SMART City, vã mai putem spune ca orasul Negresti a depus douã cereri de finantare in cadrul PNRR pentru proiecte ce vizeazã: digitalizarea serviciilor publice oferite de primãrie, extinderea sistemului video stradal in toate localitãtile si construirea a 3 statii de încãrcare a vehiculelor electrice”, a transmis Primãria Negresti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

  1. Cred că o să mă mut la Negrești! Nu pentru că prima parte a numelui face referire la o etnie anume, ci pentru că aș vrea să locuiesc exact pi șentru unui Smart City. Sunt absolut sigur ca în câteva zile o sa ma sune Bianca Drăgușanu și o sa vrea să locuiască împreună cu mine în Negrești!

  2. PĂI LA VASLUI CINE SĂ FACĂ, DACĂ SUNT ATÂT DE ,,PUȚINI ANGAJAȚI” ÎN PRIMĂRIE, ÎS PREA OBOSIȚI SĂRACII, DE LA MUNCA DEPUSĂ . CÂND TE DUCI SĂ IEI VREUN DOCUMENT, AU O GREAȚĂ ÎN EI DE TE APUCĂ PANDALIILE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.