spot_imgspot_img
6 C
Vaslui
23-apr.-2024

Negrestiul, în epoca digitalizãrii: de douã ori mai multe plãti online în 2021 fatã de aceeasi perioadã a anului 2020

- Advertisement -

BANI… Numãrul plãtilor online a crescut foarte mult în ultimul an în orasul Negresti. Dacã în 2019 doar 53 de negresteni se încumetau sãsi achite impozitele prin ghiseul.ro, potrivit unei informãri a primãriei, în anul 2020 numãrul plãtitorilor a crescut la 121, cu un volum de circa 90.000 lei, fa de 38.000 lei cât s-a înregistrat pentru anul 2019. Gradul de utilizare a plãtilor online, la nivelul orasului Negresti, este în continuã crestere, astfel cã în primele 2 luni ale anului 2021 au crescut, atât numãrul de utilizatori cât si volumul plãtilor efectuate prin ghiseul.ro (37.000 lei) care s-a dublat fa de aceeasi perioadã a anului 2020 (17.000 lei).

Începând cu anul 2019, Primãria orasului Negresti s-a înrolat pe platforma nationalã ghiseul.ro pentru a oferi cetãtenilor o nouã modalitate pentru plata taxelor si impozitelor locale, astfel încât sã nu mai fie nevoiti a se deplasa la sediul administratiei locale pentru a achita, la ghiseu, obligatiile fiscale. Sistemul national permite plata amenzilor rutiere, a impozitelor si taxelor, fiind operat de cãtre Agentia pentru Agenda Digitalã a României. „Ghiseul.ro pune la dispozitia utilizatorilor sãi cele mai înalte standarde de securitate privind tranzactionarea în mediul online cu cardul bancar.Procesatorul de plãti electronice a luat toate mãsurile pentru a asigura securitatea tranzactiilor cu card prin internet. Datele de card care se completeazã si se trimit prin internet sunt criptate prin protocolul SSL. Transferul datelor de card este strict între contribuabil si procesator; nici Agentia pentru Agenda Digitalã a României, nici institutiile beneficiare nu solicitã si nu stocheazã aceste informatii.Sistemul national electronic de platã online este dedicat atât Persoanelor Fizice, Persoanelor Fizice Autorizate cât si Persoanelor Juridice”, a transmis, printr-o informare, Primãria Negresti.

Primãria Negresti suportã comisionul pentru plata cu cardul pe platforma ghiseul.ro

Pentru obtinerea datelor de logare si utilizarea platformei ghiseul.ro se pot folosi oricare dintre urmãtoarele variante: „serviciul impozite si taxe locale vã poate genera datele de logare în urma unei solicitãrii fãcute de dumneavoastrã în acest sens.Metoda online de obtinere a datelor de logare (doar pentru persoanele fizice): Accesati sectiunea „SOLICITÃ DATE DE ACCES” de pe prima paginã ghiseul.ro si parcurgeti etapele: „Verificare CNP”- „Validare card”- „Trimitere e-mail cu datele de logare”.Foarte important: Pentru Plata cu cardul prin www.ghiseul.ro nu se percepe comision, acesta fiind suportat integral de cãtre Primãria orasului Negresti. Primãria orasului Negresti oferã si alte solutii electronice pentru ca dumneavoastrã sã economisiti timp pretios si sã evitati drumurile inutile pânã la sediul administratiei locale: portalul electronic aflat la adresa https://negresti.regista.ro/ cu ajutorul cãruia puteti depune diferite cereri online, puteti face sesizãri pe harta digitalã a orasului, puteti face programãri online si verifica stadiul documentelor, de acasã, în timp real”, se mai aratã în informarea transmisã de Primãria Negresti

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.