spot_imgspot_img
spot_img
1.8 C
Vaslui
09-dec.-2023

Nelu Iordache merge la pușcărie. Omul de afaceri a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare

- Advertisement -

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel București la 11 ani și 9 luni de închisoare, în dosarul delapidarii autostrăzii Nădlac-Arad. Decizia este definitivă, urmând ca acesta să se predea Poliției ori să fie ridicat de la domiciliu.

UPDATE 12.43:

Redăm extrase din decizia definitivă a Curții de Apel București:

  • „Desfiinţează, în parte, sentinţa penală şi, rejudecând pe fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă principală de 6 ani şi 3 luni închisoare aplicată inculpatului Iordache Nelu, repunând, în individualitatea lor, pedepsele de 3 ani închisoare, de 1 an închisoare, de 3 ani şi 3 luni închisoare, de 1 an închisoare, de 1 an închisoare şi de 3 ani închisoare.
  • Aplică pedeapsa închisorii cea mai grea, şi anume pedeapsa de 6 ani şi 9 luni închisoare, la care adaugă sporul obligatoriu de 5 ani închisoare, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa rezultantă de 11 ani şi 9 luni închisoare.
  • Admite acțiunea civilă formulată de partea civilă S.C. „Elevolution Engenharia” S.A. (fostă S.C. „Monteadriano-Engenharia e Construcao” S.A.), obligându-l pe inculpat să-i plătească suma de 5.512.611,65 lei, cu titlu de daune materiale.
  • Definitivă. Pronunţată în şedinţa publică din data de 8.IX.2021”.

——————-

Știre inițială: Omul de afaceri Nelu Iordache – administratorul firmei Romstrade – ar putea afla, miercuri, la Curtea de Apel București (CAB), decizia definitivă în dosarul în care instanța ierarhic inferioară l-a condamnat la 6 ani și 3 luni de închisoare în legătură cu deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac – Arad, de aproximativ 22 de kilometri. Tot miercuri, Nelu Iordache este așteptat să compară la CAB într-un dosar de evaziune fiscală în care a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de pușcărie. …gandul.ro/actualitate/nelu-iordache-merge-la-puscarie-omul-de-afaceri-a-fost-condamnat-definitiv-la-11-ani-si-9-luni-de-inchisoare-19684445

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.