spot_imgspot_img
20.6 C
Vaslui
02-oct.-2023

Nelu Ploiesteanu va cânta la Husi si Vaslui, în douã locatii selecte: Restaurantul Podgoriile si Casa Albã

- Advertisement -

EVENIMENT..Husenilor sentimentali li se pregãteste o toamnã de poveste: un celebru artist de muzicã de petrecere a venit la Husi, unde, cucerit de cãldura oamenilor, dar si de farmecul special al orasului dintre vii, va rãmâne o lunã întreagã sã le cânte celor cu suflete boeme! Este vorba despre Nelu Ploiesteanu, artistul care, pe lângã faptul cã a jucat în filmul “Cel mai iubit dintre pãmânteni”, a fost slãbiciunea a doi mari actori ai României, Gheorghe Dinicã si Stefan Iordache, mari iubitori de muzicã lãutãreascã veche. “Am venit cu drag sã cânt la Podgoriile Husilor si am gãsit în acest oras oameni minunati. Am rãmas plãcut surprins când un grup de tineri m-a recunoscut azi într-o cafenea din Husi, desi nu eram îmbrãcat ca pe scenã. Am norocul acesta ca tinerii sã mã placã, desi cânt muzicã veche, cu parfum interbelic. Le dau întâlnire în fiecare searã, sã petrecem clipe de neuitat”, a spus maestrul Nelu Ploiesteanu. De asemenea, acesta va cânta si la Vaslui, la restaurantul Casa Albã. Astãzi, la ora 18.30, acesta va fi gazda unui eveniment special: degustare de vinuri din podgoria Averesti, de unde provine celebrul vin, Zghihara de Husi, preferatul lui Ceausescu.

Întotdeauna toamna de la Husi e cea mai frumoasã, însã anul acesta, dulceata mustului din butoaiele abia umplute, frunzele ruginite si, fireste, mult asteptatele Zile ale Husilor, pot avea un plus de farmec: un lãutar celebru, cu vocea catifelatã, vine sã petreacã seri de neuitat împreunã cu husenii mai sentimentali din fire, într-un restaurant pe care ei, de altfel, îl îndrãgesc! Nelu Ploiesteanu a acceptat cu drag invitatia de a cânta la Podgoriile Husilor, searã de searã, piese celebre, precum “Sunt vagabondul vietii mele” sau “Am iubit si-am sã iubesc” si multe altele. Toatã luna octombrie, maestrul muzicii lãutãresti, Nelu Ploiesteanu, va face spectacol pentru husenii care cu sigurantã vor rezona cu sensibilitatea recunoscutã a acestui artist, îndrãgit de generatii întregi.

“Am marele noroc sã fiu iubit si de tineri”!

Ieri, cu modestia care îl caracterizeazã, a luat Husul la pas! Îmbrãcat lejer, cu totul altfel decât pe scenã, a vrut sã vadã si sã simtã singur, spune el, orasul si oamenii sãi. Nu a mai fost niciodatã la Husi, decât în treacãt si tocmai asta a fost ideea care i-a plãcut cel mai mult. A intrat într-o cafenea, s-a asezat singur la o masã, cu o cafea în fatã. La o masã alãturatã era un grup de tineri, care, spune maestrul zâmbind, se tot uitau, vorbeau între ei si, la un moment dat, i-au spus pe nume. “Am fost foarte emotionat sã vãd cã acesti tineri din Husi mã recunosc. Eu cânt cântece vechi, parfumate cu un parfum de demult, dar am marele noroc sã fiu iubit si de tineri. Mi se bucurã sufletul când vãd cã lor, tinerilor, la fel ca si pãrintilor lor, le plac versurile, le fredoneazã cu mine, îmi cer sã le cânt anumite piese vechi. Acesti tineri din Husi m-au emotionat. Mi-au spus cã vor sã facã poze cu mine, cã vor sã le dau autograf. Si mi-am dat seama cã am nimerit între oameni minunati, sensibili, care mã apreciazã. Cu toatã dragostea mea, îi invit în fiecare searã de octombrie la Podgoriile Husilor, începând cu orele 20,00, ca sã petrecem împreunã seri de neuitat. Le voi cânta din suflet, pentru fiecare în parte. Simt cã va fi o lunã frumoasã, petrecutã într-un oras în care, cu sigurantã, voi fi fericit sã mã întorc”, a spus maestrul Nelu Ploiesteanu.

Degustare de vinuri cu Nelu Ploiesteanu

EVENIMENT…La Vaslui, celebrul artist va cânta la restaurantul Casa Albã. De fapt, timp de o lunã, Nelu Ploiesteanu va fi prezent si la Husi si la Vaslui în cele douã locatii. Mâine acesta este asteptat la Casa Albã, mai ales cã restaurantul gãzduieste un eveniment specific toamnei: o degustare de vinuri. Vor fi aduse vinuri din cramele de la Averesti, de unde provine celebrul vin, Zghihara de Husi. Se stie cã acesta era vinul preferat a lui Ceausescu. Podgoriile de la Averesti fãceau parte din IAS-ul Husi, însã fostul dictator a separat podgoria si a înzestrat-o cu o cramã foarte modernã. De atunci, Zghihara are o nouã identitate. Nu mai este a Husului, ci a Averestiului. Brandul cunoaste o nouã dezvoltare de când podgoria si cramele sunt preluate de omul de afaceri Constantin Dulute. Fãrã sã gresim, putem spune cã la Casa Albã astãzi se va bea Zghihara de Averesti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.