Nelu Tãtaru a injectat adrenalinã noii generatii de candidati, cu care vrea sã “spargã” PSD-ul

MISIUNE… Liberalii, în frunte cu ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, au luat cu asalt Birourile de Circumscriptie Electoralã pentru a-si depune candidaturile în principalele orase, dar si la Consiliul Judetean. Primii au fost cei de la Husi, care în frunte cu Alexandru Nechifor, au dat semnalul cã cine se trezeste de dimineatã departe ajunge. Ei au depus dosarele sub privirile atente ale sefului, venit special acasã pentru a le da un imbold, mai ales cã în “orasul dintre vii” este o echipã tânãrã neantrenatã în bãtãliile electorale. Au urmat veteranii de la Bârlad si Negresti si dupã aceea a venit rândul secretarului de stat, Tudor Polak, care a tinut sã marcheze în felul sãu Zilele Vasluiului. “Pentru mine este o zi specialã, fiindcã iatã cã partidul mã onoreazã cu posibilitatea de a iesi în fata electoratului cu un proiect îndrãznet, care dã sperantã pe viitor Vasluiului. Cred cã se poate creea o revolutie a transformãrii într-un oras european. Mãrturisesc cã am visat la acest moment încã de când am intrat în politicã. Faptul cã astãzi depun dosarul odatã cu începerea Zilelor Vasluiului, poate fi un semn de bun augur”, a spus tânãrul secretar de stat. Ultimul care a depus dosarul a fost Marius Arcãleanu, cel pe care PNL l-a desemnat sã candideze la Consiliul Judetean, unde va da piept cu Dumitru Buzatu, printre ultimii baroni rosii ai tãrii. Nelu Tãtaru a tinut în mod expres sã lãmureascã o dilemã care a circulat mult în judet si anume cã Marius Arcãleanu este cel care candideazã în locul sãu la CJ Vaslui: “Decizia a fost luatã încã de anul trecut ca Marius Arcãleanu sã fie candidatul PNL la presedintia Consiliului Judetean, când încã nu se punea problema ca eu sã fie numit ministru al Sãnãtãtii. În momentul în care am optat pentru o functie în Guvern, am ales calea administratiei publice centrale, la Ministerul Sãnãtãtii, unde simt cã este menirea mea si unde pot face foarte multe ca profesionist. Asa cã, versiunea aruncatã pe piatã cã Marius Arcãleanu a fost rezerva mea la candidatura pentru presedintia CJ este una falsã. Aceasta a fost prima optiune pentru CJ Vaslui, iar schema candidatilor în principalele orase si la judet a fost cu mult stabilitã de dinainte. La Vaslui, avem un partid echilibrat, o conducere de asemenea echilibratã, iar Marius Arcãleanu face parte din echipa care coordoneazã acest partid, împreunã cu mine si cu alti colegi. El este un profesionist si dacã as fi sã-l caracterizez, as spune cã prima calitate a sa este seriozitatea. Este mereu printre vasluieni si munceste foarte mult pentru ei. Sinceritatea de care dã dovadã în relatia cu oamenii face diferenta dintre el si ceilalti politicieni din PSD, care conduc judetul de 30 de ani”, a spus ministrul Nelu Tãtaru.

Nelu Tãtaru crede cã Buzatu si PSD-ul nu mai sunt de speriat în aceste alegeri

Ultimii patru ani de mandat a lui Dumitru Buzatu au fost un dezastru pentru PSD. Dupã ce anul trecut a pierdut alegerile europarlamentare si cele prezidentiale, tãtucul neocomunist al judetului a intrat în trepidatie, fãcând cele mai curioase aliante, cu rromii si clanurile lor de interlopi si cu toatã pleava politicã adunatã în lada de gunoi a judetului, rebrenduitã sub culorile partidului lui Tãriceanu, ALDE. “PSD la Vaslui nu mai este o nucã asa tare de spart cum era pe vremuri. Încã de anul trecut de la alegerile europarlamentare s-a dovedit cã electoratul nu mai doreste la Vaslui sã meargã pe mâna PSD-ului si lucrul acesta s-a vãzut si în cele douã tururi la Prezindentiale, cã rezultatul nu a fost unul întâmplãtor. Vasluienii si-au dat seama cã au nevoie de altceva, dupã 30 de ani de sãrãcie, unde s-a vãzut o lipsã crasã de viziune si de înapoiere. Atuurile PNL-ului sunt cã iesim la bãtaie cu o echipã tânãrã, care are o viziune liberalã si care face parte dintr-o echipã mai mare, care a trecut cu bine tara printr-o pandemie. Veti vedea proiectele noastre de viitor cã se bazeazã pe bani europeni, iar lista de investitii este foarte mare, fiindcã Vasluiul a rãmas cu mult în urma multor orase si are nevoie de o infuzie uriasã de fonduri, care se poate face doar din fondurile europene”, a spus ministrul Tãtaru. Acesta ne mai asigurã cã: “Voi fi mereu lângã Marius Arcãleanu, fiindcã proiectul cu care am venit la Consiliul Judetean este al unei echipe, iar viziunea este una comunã a PNL Vaslui. Puteam fi oricare dintre noi candidati, însã decizia a fost cã cel care stie cel mai bine modul cum trebuie implementat acest program de dreapta la CJ Vaslui e Marius Arcãleanu. Si o spun cu rãspundere, ca presedinte al PNL Vaslui, ca un bun profesionist si vremelnic ministru al Sãnãtãtii”.

Marius Arcãleanu este pus pe treabã, iar ministrul Sãnãtãtii i-a injectat suficientã adrenalinã pentru a câstiga presedintia CJ Vaslui

Marius Arcãleanu a fost cel mai activ membru din PNL Vaslui care a monitorizat activitatea politicã a consiliilor locale din judet si pe cea a CJ Vaslui. Nominalizarea sa pe pozitia de candidat la presedintia CJ Vaslui nu a fost o surprizã în interiorul partidului. Când toatã lumea se astepta ca ministrul Tãtaru sã ia frisca de pe tort, acesta a dat dovadã de altruism si spirit de echipã, încredintând aceastã oportunitate unui tânãr ambitios. La depunerea candidaturii, acesta era vizibil emotionat. Însotit de colegi de la Husi, Bârlad, Negresti, dar si primari din teritoriu, acesta a avut un mesaj transant. “Principalul gând cu care am venit la Biroul Electoral Judetean, acum când mi-am depus dosarul de candidat, este acela de a arãta cã si la Vaslui se poate. Mãrturisesc cã sunt destul de motivat sã producem schimbarea si la nivelul judetului Vaslui si sunt pus pe treabã. Prezenta ministrului – argintul viu de la Ministerul Sãnãtãtii – cum este supranumit de cei din sistemul medical românesc, mã obligã sã fiu, cel putin la fel de activ ca si dumnealui. Prezenta dumnealui printre noi ne molipseste cu felul sãu de a fi si ne responsabilizeazã. Am ales sloganul “Facem Treabã!”, inspirati oarecum si de activitatea domnului ministru, care neobosit merge din spital în spital, din judet, în judet, pentru a pune sistemul medical pe roate. La fel vom face si la Vaslui. I-am urmat exemplul si pot spune cã vom face treabã de la cea mai micã comunã a judetului Vaslui, pânã la municipiul resedintã de judet. Vom sprijini toate primãriile din judetul Vaslui, indiferent de culoarea lor politicã, fiindcã telul meu este ca dupã patru ani, chiar si în cel mai mic sãtuc, sã avem asfalt, canalizare si apã. De asemenea, voi implementa un sistem de protectie socialã orientat cãtre cel care are cu adevãrat nevoie, nu cãtre clientela de partid a lui Buzatu si compania, care a transformat Directia Generalã de Asistentã Socialã si Protectia Copilului într-un imens aspirator de fonduri si parandãrãturi”, a spus proaspãtul candidat.

Aquavas, piatra de încercare a lui Marius Arcãleanu în mandatul ce urmeazã

VIZIUNE…Vasluiul plãteste cea mai scumpã facturã la apã, din cauza esecului lui Buzatu si echipei sale de pensionari, în a administra fondurile europene destinate modernizãrii infrastructurii de apã si canal al judetului. La DNA Iasi existã un dosar penal pe rol care investigheazã modul în care au fost gestionati acesti bani, iar rezultatul a fost acela al întreruperii proiectului, pentru suspiciuni de coruptie. A urmat al doilea grant si fondurile iar nu au fost cheltuite. Rezultatul? Suntem evaluati de Comisia Europeanã ca si cum am avea cel mai modern sistem de apã si canal din Europa, iar în realitate avem unul defectuos, cu multe neajunsuri, fiindcã nu am absorbit nici 25% din banii alocati. Este ca si cum am plãti sã mergem cu o limuzinã pe autostradã, când în realitate mergem cu o cãrutã pe un drum de pãmânt. Marius Arcãleanu spune cã aici este cheia mandatului sãu de la CJ Vaslui, fiindcã în aceastã companie trebuie fãcutã ordine de la cel mai jos nivel: “Aquavas-ul este, dupã cum bine stiti, subiectul care mã pasioneazã, dacã e sã punem ghilimelele de rigoare, fiindcã plãtim cele mai mare preturi din România la apã. Eram pe locul trei în tarã, ca preturi si lucrul acesta nu este normal. Sunt foarte multe deficiente în aceastã companie, care trebuie corectate. Cetãteanul trebuie sã aibã acces la cele mai bune servicii si sã plãteascã pretul lor real, nu unul umflat, care ascunde neprofesionalismul, furãciunile sau, de ce nu, si sistemul puturos si corupt care patroneazã aceste companii”. Marius Arcãleanu a spus cã nu e nevoie de o restructurare profundã a institutiei, ci de o reasezare a proiectelor si o evaluare serioasã a managementului institutiei. “Nu sunt vinovati cei care lucreazã în Aquavas. Pestele de la cap se împute. Când Buzatu se închide în biroul directorului general, iar toti pensionarii incompetenti ai administratiei publice locale sunt pusi pe pozitii cheie acolo, e normal ca la Aquavas lucrurile sã nu meargã. Mai lipsea Tudorel Buzatu, sã fie sef la achizitii si lucrurile o luau razna de tot”, a mai spus candidatul PNL, la presedintia CJ Vaslui.

Nelu Tãtaru: Ministerul Sãnãtãtii – partener cu Consiliile Judetene în administrarea spitalelor

HOTÃRÂT…Nelu Tãtaru a explicat de ce îsi doreste sã rãmânã în continuare la Ministerul Sãnãtãtii, unde ca profesionist poate reaseza sistemul medical românesc pentru a fi compatibil cu o înfruntare de la egal, la egal a pandemiei. Acesta crede cã rolul consiililor judetene, cele care au în administrare spitalele judetene, este unul important, dar tebuie sã se abtinã de la managementul actului medical, care trebuie sã revinã în sarcina DSP-urilor si a Ministerului Sãnãtãtii. “Judetul Vaslui are nevoie de infrastructurã, de investitori, de locuri de muncã, dar si de o realitate abdatatã în învãtãmânt si sãnãtate, dacã ne dorim un judet precum sunt cele din Europa. Sunt multi vasluieni plecati în Occident, la muncã si le-ar place ca si la Vaslui, lucrurile sã semene cu ce vãd ei acolo. Noi acest lucru ne-am propus sã-l facem, cu echipa care acum vine în fata electoratului sã cearã votul de încredere. Nu inventãm noi roata, ci copiem modele de succes din Europa, fiindcã acele sisteme s-au perfectionat în timp, dupã ce au trecut prin diverse crize. Haideti sã luãm un exemplu, al pandemiei de acum si sã vedem cum a reactionat sistemul medical, dupã ce a fost restructurat de PSD. S-a vãzut cum el a clacat, fiindcã nu exista o coeziune a programelor noastre de la minister, cu cele ale managementului local. De aceea, acum, în plinã criza generatã de pandemie, ne dorim la Ministerul Sãnãtãtii, coordonarea medicalã a tuturor spitalelor din România. Nu administrarea lor, ci doar coordonarea lor medicalã pentru a avea aceeasi linie în a trata pacientii. Nu ne intereseazã altceva. S-a vãzut în aceastã pandemie ce înseamnã implicarea factorului local în managmentul medical, unde fiecare si-a dat cu pãrerea, fie cã erau liberali, pesedisti sau de altã coloraturã politicã. Consiliile locale, cele judetene sã se ocupe de administarea lor, fiindcã s-a vãzut cã aici s-a înregistrat un progres, dar sã lase profesionistii sã facã medicinã. De asemenea, trebuie întãrite directiile sanitare din teritoriu, fiindcã în cazul aceastei pandemii, faza prespitaliceascã a fost deficitarã, rãu de tot”, a mai spus Nelu Tãtaru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ