-0.4 C
Vaslui
27-ian.-2023

Nelu Tătaru: „Am preferat să fiu un profesionist care vine în politică și astfel să fie de folos”

- Advertisement -

MOD DE A FACE POLITICĂ… Când profesioniștii din anumite domenii de activitate intră în politică, cei care câștigă sunt oamenii de rând! S-a dovedit acest lucru în ceea ce privește Planul Național de Combatere a Cancerului, pe baza căruia lupta pentru viață a acestor bolnavi capătă nu doar un sens, dar și un suport coerent și real din partea statului. Ceea ce trebuie să știe vasluienii este că unul dintre cei care au făcut posibil ca România să fie prima țară UE ce adoptă acest plan european printr-un document național este medicul hușean, Nelu Tătaru. Din postura de deputat și președinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie, precum și cu expertiza de fost ministru al Sănătății, la care se adaugă în mod decisiv tot ceea ce înseamnă activitatea sa de medic chirurg, aflat în contact direct cu suferinzii, Dr. Tătaru a contribuit semnificativ la elaborarea unui astfel de document esențial pentru sistemul de sănătate românesc. Și dacă unii se vor întreba care este principalul avantaj al unui asemenea Plan Național de Combatere a Cancerului, răspunsul e limpede: pentru că, pe baza lui, se va obține sprijin financiar consistent din partea UE pentru sectorul medicinei oncologice din România. „Am preferat să fiu un profesionist care vine în politică și încearcă să fie de folos cu adevărat în domeniul la care se pricepe. Gândul meu a fost în fiecare moment la pacienții pe care eu i-am văzut suferind de cancer. Și când vezi de aproape suferința, când simți că trebuie să lupți alături de acești oameni pentru viața lor, este imposibil să nu cauți ca, de acolo de unde poți lua decizii, să nu faci ceva concret pentru ei”, spune Dr. Nelu Tătaru.

Numai cine nu știe cât de dureroasă și devastatoare este lupta pentru viață a unui bolnav de cancer, inclusiv pentru cei din jurul său, doar acela nu va înțelege niciodată cât de importantă este găsirea unei soluții care să dea speranță acestor oameni! Planul Național de Combatere a Cancerului este cel care vine cu un cadru prin care se stabilește și se clarifică parcursul unui pacient astfel diagnosticat, mai ales că se mizează pe un tratament personalizat. Vor putea fi obținute fonduri de la Uniunea Europeană, ceea ce va însemna noi speranțe de depistare precoce a bolii, de tratament adecvat și, în final, de o rată mai mare a vindecării. Faptul că Dr. Nelu Tătaru a fost unul dintre cei care au lucrat efectiv la elaborarea Planului, reușind, alături de ceilalți colegi și cu susținerea președintelui Klaus Iohannis, să reglementeze după norme europene acest management al pacientului oncologic. „Elaborarea unui astfel de document în actualul context socio-politic reprezintă un pas deosebit de important pentru sistemul românesc de Sănătate, deoarece constituie mijlocul prin care vom putea beneficia de sprijinul financiar substanțial oferit de Uniunea Europeană. Este un pas important pentru sectorul medicinei oncologice din România, căruia îi vor fi asigurate capabilitățile necesare pentru ca actul medical să poată răspunde, într-o mare măsură, standardelor și rigorilor europene”, a explicat Dr. Nelu Tătaru.

Hușeanul Nelu Tătaru, Doctorul care conduce Comisia pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, locul unde se iau deciziile în sistemul medical românesc

Esența unor asemenea demersuri aprinde luminile speranței pentru mii și mii de bolnavi de cancer din România, pentru acei oameni care trăiesc privindu-și moartea în ochi, dar totuși alegând să lupte pentru viață. „Sunt medic și dacă tot s-a întâmplat, prin votul de încredere al vasluienilor, să fiu parlamentar și să ajung președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie, eu nu aș fi avut cum să gândesc și să acționez decât ca un specialist în medicină, îngrijindu-mă de oamenii ale căror probleme cu sistemul sanitar le știu, le cunosc. Bolnavii de cancer însă sunt acea categorie care duce cea mai grea și mai dramatică luptă. Acest Plan de Combatere a Cancerului își va dovedi eficiența în timp și ce satisfacție sufletească și profesională mai mare ar putea fi, decât să vezi cum tot mai mulți bolnavi își recapătă încrederea că lupta lor are un sens, iar sistemul de Sănătate se implică activ, coerent și are tratament pentru suferința lor. Și aici, după cum se poate vedea, politica vorbelor goale nu are ce căuta, pentru că e vorba de viața oamenilor”, a spus deputatul Dr. Nelu Tătaru, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților. Dr. Tătaru, la conferința “Sănătatea – capital economic și element de siguranță națională”, a vorbit despre viziunea sa asupra reformării din temelii a sistemului medical românesc. Cei trei piloni, care, în opinia sa, trebuie să susțină Sănătatea sunt renunțarea la „legea-mamut 95” și înlocuirea cu legi sectoriale, instituirea unui management profesionist pe toate palierele, începând cu Ministerul Sănătății și terminând cu Consiliile de administrație ale unităților spitalicești, iar cel de-al treilea pilon să vizeze finanțarea sistemului sanitar românesc, a cărei structură ar trebui regândită.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

24 COMENTARII

 1. Articol scris de unu care a fost numit pe un post de conducere la Antibiotice Iasi de doctor ( o fi fost legal? ). Normal ca „jurnalistu” sa ii scrie ode mai ceva ca pe timpul lui Ceausescu. Pupincurismul este mai prezent ca niciodata.
  Din punct de vedere politic, eu cred ca pe timpul pandemiei cateva mii de romani au murit din cauza lui, iar bugetul statului a saracit cu miliarde e euro… sper sa nu i ierte vreodata.
  Nu mai zic de mastile vandute la suprapret la farmacia lui…

 2. Asta e un fel de , afară e vopsit gardul 🙂
  Am curaj sa pun pariu că si la anul vor muri la fel de mulți amărâți cu specialiștii noștri, poate chiar mai multi,spitale arse , etc si tot la fel ca si până acum nu va fi nimeni de vină

 3. Tataru , macelarul judetului in timpul virusului fals si al vacsinului ucigas in masa…

  Sluga jidanilor care ne extermina , platit de Soros si banca mondiala (jidaneasca) conform Agenda 2030 semnata de 191 de tari la ONU.

  Informati-va ! V-au omorat fratii in spitale cu tubul de oxigen industrial ca sa para ca este epidemie…

 4. Ideea e alta, nu ce spun trei trogloditi pe aici:
  – sa fii medic si sa te duci in parlament ca sa faci lcururi bune in medicina! Asta inseamna politica reala, pentru omul de rand.
  Nu sa te duci tinichigiuu auto si sa te puna astia Ministru la Fonduri europene.
  Nu sa te duci inginer textilist (nicio aluzie 😀 ) si sa te puna unii sef peste Interne , recte Politia romana.
  Daca TATARU s-a dus sa isi puna in slujba uneor legi experienta de DOCTOR apoi eu cred ca bine a facut.
  asta e ideea, nalucilor

 5. Pana la cancer se moare cu zile de multe alte chestii
  N-am văzut niște legi sănătoase (de la „marii specialiști”) nu aburelile actuale, de malpraxis, unde va acoperiți de nu va pedepsește nimeni niciodată
  Dacă tot ii trageți cu cancerul de ce nu interziceți țigările ? ati sărit de cr in sus revoltați la maxim când v-a obligat UE sa interziceți măcar o categorie ca nah pot sa moara, bănuții sa vina
  Hai sictir panarama

 6. Farmacia soției lui a vândut măști la cel mai mare preț din tara,el a ridicat în funcție mare pe fratele sau,nu a făcut nimic pt județul Vaslui, nici pentru spitalul de copii din Bârlad,iar în pandemie doar ne.a ținut închiși în case

  • Și cum ai făcut prospectul pieții și ai aflat că era cel mai mare preț din țară dacă eram ținuți închiși în case? Despre mănuși și spirtul din magazine nu spui nimic? In acea perioadă puține țări aveau măsuri laxe, iar in majoritatea tarilor au fost aplicate protocoalele OMS.

 7. Un tip smart, un tip distins, un tip de clasa! Un doctor fara de care o multime de vasluieni ar fi mai ingrijorati cu sanatatea, daca nu ar sti ca undeva, la spitalul Husi, il pot gasi pe Doctorul Tataru.
  Dar e inutil sa tot discuti realitatea. Ea se vede, este vazuta, este stiuta.
  Trei comentari pe care nu ii stiu nici macar vecinii de scara, trei prostoi cu gimnaziul la seral, trei nestiuti, necunoscuti, nebagati in seama comenteaza! 😀
  Felicitari dr tataru pentru ca ai facut ceva atat de mare, pentru oamenii care isi traiesc zilele cu spaima mortii.
  Dar si pt cei care intr-o zi afla ca au aceasta maladie INGROZITOARE
  Vedeti, comentatorilor, daca la analize o sa va iasa ceva…s-ar putea ca abia atunci sa spuneti: sa-i dea Dzeu sanatate dr tataru ca a facut Planul de combatere a acestei boli si sunt bani europeni cu care sa se poata incerca o lupta cu afectiunea.
  Aveti grija, comentatorilor! V-ati facut analizele? Treaba voastra! 😉

 8. Frustraților! Este o minune dr Tataru pt noi, de ce nu mergeți la alți dr și faceți coada la usa lui? Pt ca aveți încredere și e un dr fb. Felitari dl dr Tataru!

 9. 14.09.2021
  „Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă”
  Sursă: DigiFM
  ………………….
  „Întrebat apoi ce se întâmplă dacă părintele refuză să își vaccineze copilul și plătește amenda, Nelu Tătaru a dat de înțeles că părintele ar putea fi decăzut din drepturi.”

  „În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinării acestui copil, care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din legea în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a explicat Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii.
  Sursă: antena3.ro

 10. A fost ministrul sănătății, ce a făcut ptr spitalul ăla fin centrul orașului lângă primărie care este o ruină?!? Pe seama Covid 19 se puteau băga bani în el iar acum era un spital .

  • Acea clădire este, mai este în custodia Consiliului județean, pentru că acolo ar fi trebuit să fie mutat azilul de bătrâni care se află în subordinea DGASPC Vaslui, instituție care la rândul său se află în subordinea Consiliului județean, iar DGASPC Vaslui nu are nici o legătură cu Ministerul sănătății ci cu Ministerul muncii. Asta ar însemna și monsenieur Buzatu sa colaboreze, respectiv primarul, dar cum sunt din partide politice opuse, chiar dacă aparent sunt in coaliție, se văd consecințele. Problema este că la spitalul municipal Huși nu se remediază nicicum problemele și mai visăm la un al doilea spital cu același stăpân care nu înțelege că nu este normal sa cumpere pacienții medicamentele și că nu este in regulă sa se facă economie, plus alte neajunsuri.

 11. Bravo lui ! Măcar o facut o lege care îi ajuta pe oamenii cu cancer, altii stau in parlament de ani de zile si nu au facut nimic pentru aia care i-au ales!

 12. Fomistule, in afara de doua bube si trei unghii incarnate pe spaga fraierilor, habar nu ai ce e cu tine.. La tine cancerul este mortaciune sau daca traieste, nu e cancer…

  • Foame ai tu de a minimaliza importanta unui proiect benefic. Oare ți-ai ratat cariera de a trata o buba și încă nu îți dai seama? Daca ar fi considerat că nu există speranță în cazul cancerului, nu ar fi elaborat PNCC. Din punctul meu de vedere felicitări!

  • Dar tu? Tu nu operezi corect în limba română. Nu ai înțeles nimic din acest articol, nu ai capacitatea de a citi, exclus de a înțelege. De idioție dai dovadă tu, dacă nu înțelegi despre ce este vorba.

 13. Tataru a fost cel mai prost ministry a sanatatii,un slugoi a intereselor mafiotilor din afara tarii…a CUMPARAT milioane de vaccinuri,care sunt ineficiente…si stau in depozite..Are dreptate Sosoaca ca trebuie arestat…ptr.genocidul facut..Un mafiot!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.