Nelu Tătaru ar reveni ca ministru al Sănătății după ce Vlad Voiculescu a fost demis

Nelu Tătaru – Vlad Voiculescu

ÎN STANDBY… Liberalul Nelu Tătaru nu ar spune “nu” unei reveniri în fruntea Ministerului Sănătății, dacă i s-ar propune acest lucru. Declarația sa vine într-un context tensionat al coaliției din cauza neînțelegerilor dintre premierul Florin Cîțu și ministrul Vlad Voiculescu. “În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății, aș reveni ca ministru”, a spus Tătaru. 

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost demis, miercuri dimineața, de premierul Florin Cîțu, în urma discuțiilor avute cu Dan Barna, liderul USR-PLUS. De altfel, s-a stabilit că până la numirea unui nou ministru, funcția de interimat să fie ocupată de Dan Barna. Demiterea lui Vlad Voiculescu are loc după săptămâni de tensiune în coaliție, însă decizia premierului a venit la o zi după ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, care prevede noile criterii pentru carantinarea unei localități. Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial fără informarea premierului Florin Cîțu.

Nelu Tătaru nu exclude o revenire în fruntea Ministerului Sănătății

Președintele Comisiei pentru Sănătate și familie din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a precizat, tot miercuri, că, în condițiile în care PNL ar coordona Ministerul Sănătății, ar putea reveni în poziția pe care a ocupat-o până în luna decembrie a anului trecut. Fostul ministru a vorbit și despre situația din unitățile mobile de terapie intensive. “În acest moment, în condițiile în care partidul meu ar coordona Ministerul Sănătății aș reveni ca ministru. (…) Unitățile mobile de terapie intensivă au fost mobilizate acolo unde era surplus de pacienți care trebuiau să fie tratați. Aceste TIR-uri au avut mentenanță făcută, au fost reluate, căptușite pentru iarnă, pregătite pentru primăvară. Mentenanță lor trebuia să fie făcută mai des. Acestea sunt de suport, noi le-am folosit pentru a suplini pe moment anumite situații. Acum este o anchetă în curs, nu știu exact ce a fost acolo. Aparatele sunt foarte sensibile. Aceste TIR-uri sunt deservite de DSU. În interior sunt cadre medicale care sunt ale spitalului în custodia căruia sunt lăsate acestea. Ar trebui să ne întrebăm ce s-a făcut după ce problema a fost depistată (tragedia de la Babeș, n.r.). Acești pacienți sunt fragili. Pacintii COVID care ajung în stare critică sunt fragili. Pacienții intubati au perspective sumbre. Nu știm ce s-a întâmplat. Este o anchetă în desfășurare. Trebuie să fim siguri că facem tot ceea ce ține de noi, așa trebuie să evaluăm situația de aseară”. Fostul ministru al Sănătății a mai spus că în ultimii 30 de ani nu s-a investit aproape deloc în zona sanitară din România. Nelu Tătaru a cerut și o analiză comparativă cu ceea ce întâmplă în țări precum Anglia, Israel sau Germania. “Venind un val trei cu o contagiozitate mai mare, lucrurile se complică. Am văzut că spitalele nu mai rezistă. Anul trecut am făcut o modernizare forțată a unor spitale vechi. Am plecat de la cinci spitale pentru COVID și am ajuns la 230, dar nimeni nu se gândește la partea umană. Trebuie să ne uităm și la ce se întâmplă în Germania, Anglia și Israel, țări care au trecut sau trec prin perioade dificile și le gestionează eficient”.
1 COMENTARIU

  1. De tragedia de la Neamț nu ziceți nik? Nu era domn Tătaru ministru? USR PLUS sa se retragă de la guvernare! Lasă PNL la guvernare cu susținere PSD și AUR. Poate o pun pe Șoșoacă la sănătate!:)))

LĂSAȚI UN MESAJ