15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Nelu Tătaru, Cercel și Rafila, întâlnire cu reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății

SE CAUTĂ SOLUȚII… O întâlnire de urgență a avut loc, zilele trecute, între Nelu Tătaru, Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel și directorii OMS Europa. Rafila a explicat ce măsuri ar putea fi luate la recomandările OMS Europa pentru combaterea valului patru al pandemiei în România.

„E vorba despre o vizită a unei delegații la nivel înalt, din partea Biroului Regional OMS pentru Europa, care cuprinde trei directori: directorul pentru situații de urgență, directorul executiv și directorul programului de vaccinare al OMS Europa.(…) Avem nevoie de solidaritate, și nu numai de solidaritatea politică este vorba, ci și de a oamenilor, a societății. Numărul acesta enorm de decese care se înregistrează în aceste zile trebuie rapid scăzut. Nu știu neapărat dacă o să fie nevoie iar să discutăm de legi. Important este să transmitem un mesaj care să mobilizeze lumea să ne ajute să trecem peste această perioada dificilă.”, a spus Rafila.
Specialiștii în sănătate au participat și săptămâna trecută, în calitate de experți, la o întâlnire tehnică privind găsirea unor soluții imediate la criza sanitară, care a avut loc la sediul Guvernului. Invitația a fost făcută de ministrul interimar al Apărării, Nicolae Ciucă. În cadrul întâlnirii au fost enunțate mai multe măsuri posibile de implementat pe termen scurt pentru îmbunătățirea accesului pacienților COVID-19 la servicii ambulatorii și medicație antivirală.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here