Nelu Tătaru, despre acuzațiile lui Voiculescu privind raportarea greșită a morților COVID: “La supărare putem spune multe”

Nelu Tătaru

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat că platforma CoronaForms stabilește cu exactitate numărul deceselor de COVID-19 și cauza lor, referindu-se la declarațiile lui Vlad Voiculescu, privind raportarea greșită. Tătaru a precizat că “la supărare spunem multe”.

Întrebat, la sfârșitul săptămânii trecute, cât afectează criza politică imunizarea, Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății, a spus că afectează cu atât mai mult cu cât se creează neîncredere în populație. “Afectează și în condițiile în care a venit cu diverse informații pe piață, cu anumite lucruri care pot crea neîncredere în populație. Eu spuneam anul trecut că trebuie să rămânem, în criza sanitară, profesioniști. Și trebuie să rămânem statutari unor idei în care pacientul contează, populația contează, sănătatea contează. Cred că mai avem jumătate de an în care toți trebuie să punem umărul să ieșim din această criză sanitară și apoi putem să facem și politică”, a spus Nelu Tătaru. Acesta exclude existența unei raportări eronate în ceea ce privește morții de COVID-19, pentru că în platforma CoronaForms cei decedați sunt trecuți cu CNP. “Cred că la supărare putem spune multe. Ce pot să spun… că acele raportări – CoronaForms – reprezintă efortul mai multor categorii din servicul medical – INSP, spitale, DSP, serviciu de comunicare din fiecare unitate medicală în parte. Toți au contribuit la acel raport, în CoronaForms, platforma pe care am introdus-o anul trecut, prin octombrie. Sunt puși nominal, fiecare decedat cu cod numeric personal, cu nume, cu boala pe care a avut-o sau cu comorbiditatea pe care a avut-o, care a dus la deces. Evaluarea DSP-ului este cea care pune de final numărul deceselor și la fiecare pacient cauza decesului”, a mai spus Tătaru.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ