8.9 C
Vaslui
21-mart.-2023

Nelu Tãtaru, despre cresterea cazurilor de Covid: mãstile obligatorii ar putea reveni!

- Advertisement -

PREGÃTITI… Presedintele Comisiei de Sãnãtate a Camerei Deputatilor, Nelu Tãtaru, a declarat cã „nu mai putem sã jucãm cu aceleasi arme ca acum doi ani împotriva Covid-19”. Fostul ministru liberal al Sãnãtãtii considerã cã nu ar fi utile noi restrictii acum, dar nu exclude reintroducerea mãstii obligatorii în anumite spatii publice, în functie de evolutia situatiei.

„Avem o crestere a numãrului de cazuri de Covid-19, nu putem vorbi încã de un val sase. Avem o perioadã în care avem o mobilitate exageratã, este perioada concediilor si atunci putem vedea cã avem si un contact care poate duce la aceste infectii, dar trebuie sã recunoastem la fel cã nu mai putem juca cu aceleasi arme cu care jucam acum doi ani, sã spunem. Avem o activitate intensã, sunt lunile de varã, dar în acelasi timp, cred cã ar trebui ca niste obiceiuri sã ne fi rãmas în minte de acum doi ani sau de acum un an. De aceea, spuneam si vorbeam si cu niste colegi de-ai mei de aici din spital, dacã în acesti doi ani am învãtat mãcar câteva lucruri elementare, sã ne spãlãm pe mâini si când acuzãm niste semne respiratorii, sã purtãm noi o mascã, ca sã nu-i fortãm pe ceilalti sã poarte o mascã, sã evitãm locurile aglomerate sau sã fim în acele locuri aglomerate cu o mascã, cred cã sunt niste mãsuri minime, care ar putea sã ne facã sã trecem ca peste o boalã strict respiratorie si nu într-un context masiv pandemic”, spune Nelu Tãtaru. El sustine cã nu ar fi utile în prezent unele mãsuri din partea statului. „Acum nu. Cred cã dupã doi ani de zile, în care a fost închisã si economia si, eu stiu, o mobilitate pe care ne-o puteam permite în concedii, în care am avut scoli închise, sper ca fiecare dintre noi sã fi învãtat multe lucruri si doar cã factorii responsabili, cã sunt Directiile de Sãnãtate publicã, cã este ministerul, sã poatã pune la dispozitia celor care suferã în acest moment sau prezintã niste simptome tot ce înseamnã centre de evaluare sau sectii speciale de boli infectioase care sã poatã trata sau mãcar evalua aceste infectii respiratorii, care sunt la început”, adaugã fostul ministru al Sãnãtãtii.

De asemenea, Tãtaru nu exclude reintroducereamãstii obligatorii:

„Câteva tãri din Europa au reintrodus aceastã mascã în spatiile închise sau în mijloacele de transport în comun. Dacã evolutia va ajunge acolo, cred cã si la noi va fi o asemenea mãsurã”.

Liberalul observã cã dupã doi ani de pandemie, educatia sanitarã a populatiei „încã lasã de dorit”. „Cred cã suntem cu un personal medical care a trecut acel prag de început, cred cã suntem cu niste spitale un pic mai dotate, cred cã suntem cu niste materiale sanitare pe care le gãsim în toate spitalele, dar cred cã acea educatie sanitarã încã lasã de dorit”, conchide Nelu Tãtaru

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

    • Golan Tătaru? Ai golanit cu el? Ce studii ai mai analfabetule? 2 clase ca yenul! În primul rand e medic….a învățat cel puțin 10 ani după liceu….tu ai terminat ” domnule” macar liceul? Esti penibil,dobitoc execrabil cu asemenea limbaj! Mars!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.