Nelu Tătaru despre “pașaportul Covid”: “Evită crearea a două categorii: vaccinați și nevaccinați”

Nelu Tataru

REACȚIE… Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că certificatul comun european propus de Comisia Europeană va ajuta reluarea liberei circulații între statele membre UE.

“Libera circulație reprezintă unul dintre drepturile fundamentale ale cetățenilor Uniunii Europene. Comisia Europenă a lansat propunerea de a avea un certificat comun european, care să ateste vaccinarea, dezvoltarea naturală a anticorpilor împotriva COVID-19 sau testul PCR. Certificatul va facilita reluarea liberei circulații între statele membre UE. Apreciez că propunerea Comisiei Europene va evita crearea a două categorii: vaccinați și nevaccinați, oferind totodată posibilitatea cetățenilor să opteze asupra modului în care atestă că nu sunt infectați cu noul coronavirus. Revenirea la normalitate depinde doar de noi, de disciplina noastră și de modul în care alegem să ne comportăm. știu cât de nerăbdători suntem cu toții pentru a călători, însă să nu uităm că sănătatea trebuie să fie întotdeauna pe primul loc”, a scris Nelu Tătaru într-o postare pe pagina lui de Facebook. Comisia Europeană a anunțat, miercuri, că propune crearea unei adeverințe electronice verzi pentru a facilita libera circulație, în condiții de siguranță, în interiorul UE în timpul pandemiei de COVID-19. Documentul ar urma să conțină numele, data nașterii, seria de pașaport sau carte de identitate și, după caz, datele despre vaccinare, testare sau boală.
1 COMENTARIU

  1. Dacă vaccinați pot sa ia covid, pot să se îmbolnăvească, pot să dea covid-ce rost are să îi dai pașaport covid, dă la unul care nu are covid, deci în momentul unei călătorii toți ar trebui testați!

LĂSAȚI UN MESAJ