Nelu Tãtaru face apel la pãrinti sã-si vaccineze copiii: “Sunt boli pentru care existã solutii, spre deosebire de SARS-Cov-2”

Nelu Tătaru

PREVENIRE… Ministerul Sãnãtãtii încurajeazã pãrintii sã colaboreze cu autoritãtile medicale si medicii de familie pentru accelerarea imunizãrii copiilor, în cadrul Programului national de vaccinare.

“Existã o serie de boli infectioase pentru care existã solutii eficiente de prevenire, spre deosebire de infectia cu SARS-Cov-2, si este important sã le utilizãm pentru a asigura sãnãtatea copiilor nostri”, a declarat ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru. Ministerul Sãnãtãtii detine stocurile necesare pentru asigurarea vaccinãrea împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliomielitei, hepatitei B etc, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnãvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita si tuse convulsivã, realizându-se în proportie de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani astfel încât copii sã fie pregãtiti pentru intrarea în colectivitãtile scolare. De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizatã în proportie de 50%, conform datelor din luna august 2020, în conditiile în care tara noastrã nu a iesit încã din epidemia de rujeolã. Ministerul Sãnãtãtii recomandã tuturor pãrintilor sã solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivitã.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ