Nelu Tãtaru: “Nu stiu dacã un medic se întâlneste de douã ori în viatã cu ce s-a întâmplat acum”

ATENTIONARE… Ministrul Sãnãtãtii, Nelu Tãtaru, crede cã nu vom scãpa de coronavirus prea curând si cã autoritãtile trebuie sã ia în calcul si un al doilea val. Întrebat ce ar alege între pozitiile de la Ministerul Sãnãtãtii si cea de medic chirurg, Nelu Tãtaru nu a avut nicio ezitare: “Chirurgia va rãmâne în continuare viata mea, ca sã spun asa.

Chiar dacã acesta este de pãrere cã un nou val al epidemiei nu ar mai fi la fel de devastator, ministrul avertizeazã cã trebuie sã fim pregãtiti pentru orice posibilitate. “Cred cã al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie sã fim pregãtiti pentru absolut orice. Facem tot posibilul sã nu mai ajungem într-o perioadã ca aceasta. Nu stiu dacã un medic se întâlneste de douã ori în viatã cu ce s-a întâmplat acum. Nu stiu dacã o economie trece de douã ori într-o sutã de ani prin ce trecem acum”, a declarat Nelu Tãtaru.

“Din chirurg am ajuns ministru si nu din ministru am ajuns chirurg”

Ministrul Sãnãtãtii spune cã încã nu a avut timp sã se gândeascã la viitorul carierei sale politice si preferã sã vadã mai întâi cã situatia epidemiologicã din România se stabilizeazã. „Încã n-am avut timp sã mã gândesc la viitorul carierei politice, în conditiile în care, ca secretar de stat, când a apãrut în Monitorul Oficial, eram de gardã si operam, iar când a venit momentul numirii ca ministru, eram la Suceava fãcând acelasi lucru profesional. Prefer sã vãd cã am trecut peste un moment dificil, prefer sã vãd cã avem o viziune pentru urmãtoarea perioadã, pentru urmãtoarele 3-6 luni. Eu obisnuiesc sã spun cã suntem încã într-un moment medical, trebuie sã vinã un moment economic si de-abia dup-aia sã ne gândim la un moment politic. Unii s-au grãbit si au trecut direct la momentul politic, dar încã nu gândesc politic pânã nu vãd cã menirea mea ca ministru al Sãnãtãtii a ajuns mãcar la un punct în care pot decreta o stabilitate”, a declarat Nelu Tãtaru. Întrebat ce ar alege între pozitiile de la Ministerul Sãnãtãtii si cea de medic chirurg, Nelu Tãtaru a mãrturisit: “Chirurgia va rãmâne în continuare viata mea, ca sã spun asa. Din chirurg am ajuns ministru si nu din ministru am ajuns chirurg”.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ