spot_imgspot_img
22.4 C
Vaslui
15-apr.-2024

Nelu Tãtaru, proaspãtul secretar de stat în Ministerul Sãnãtãtii, va opera în continuare

- Advertisement -

ACTIVITATE… Veste bunã pentru husenii care s-au întrebat în aceste zile dacã doctorul Nelu Tãtaru, cel mai cãutat medic de la Spitalul Husi, va mai fi de gãsit la cabinet, în conditiile în care acum este secretar de stat în Ministerul Sãnãtãtii! Ei bine, Agentia Nationalã de Integritate (ANI) a dat rãspuns favorabil si, drept urmare, dr. Tãtaru va putea lucra la finele fiecãrei sãptãmâni, în weekend, la Spitalul din Husi.

Este o veste importantã pentru oamenii din Husi, dar si din comunele arondate, care obisnuiau pânã acum sã îl caute pe dr. Tãtaru, la Spitalul „Dimitrie Castroian”, ori de câte ori aveau anumite probleme medicale. Ei trebuie sã stie cã acesta nu îsi va întrerupe activitatea de chirurg în totalitate, chiar dacã de curând a fost numit în functia de secretar de stat si îsi desfãsoarã activitatea la Bucuresti, la Ministerul Sãnãtãtii. Doctorul Tãtaru a confirmat faptul cã va continua sã lucreze la Spitalul din Husi, în fiecare weekend. Agentia Nationalã de Integritate (ANI) a considerat cã, în conformitate cu legislatia în vigoare, nu existã nicio incompatibilitate în acest caz.

Chirurgul husean numit secretar de stat în Ministerul Sãnãtãtii

De reamintit cã, de curând, chirurgul husean Nelu Tãtaru a fost numit în functia de secretar de stat, în cadrul Ministerului Sãnãtãtii, devenind „mâna dreaptã” pentru ministrul Victor Costache. Nelu Tãtaru l-a reprezentat deja pe ministrul Costache la mai multe evenimente importante, între care si la întâlnirile cu sindicalistii din sistem. De pildã, în perioada 19-20 decembrie, dr. Nelu Tãtaru, în calitate de secretar de stat, s-a întâlnit cu reprezentantii Uniunii Nationale a Sindicatelor din Sãnãtate TESA, cu liderii Federatiei Solidaritatea Sanitarã din România, dar si cu reprezentatii Uniunii Nationale a Sindicatelor Asistentilor Medicali din Serviciile de Ambulantã. Au fost discutate mai multe aspecte care vizeazã conditiile de muncã în sectorul sanitar, bugetul alocat domeniului Sãnãtãtii în anul 2020, precum si aspecte privind asigurarea veniturilor personalului sanitar, inclusiv realizarea unei analize pentru modificarea Regulamentului de sporuri, care produce diferente între spitalele din subordinea Ministerului Sãnãtãtii si cele din subordinea autoritãtilor locale, dupã cum s-a precizat comunicatul oficial al Ministerului Sãnãtãtii. De asemenea, si sindicalistii au avut precizãri în spatiul public despre întâlnirea cu demnitarul husean, iar acestia l-au lãudat pe dr. Tãtaru pentru cunoasterea la perfectie a domeniului medical si a problemelor cu care se confruntã, pentru empatie, dar si pentru cele câteva solutii identificate împreunã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.