spot_imgspot_img
7.9 C
Vaslui
27-feb.-2024

Nepoata bulibasei, înecatã într-o piscinã din Spania! (foto, video)

- Advertisement -

O adolescentã de 15 ani a murit la 2 luni dupã logodnã!

ACCIDENT SAU CRIMÃ? Andruta Stãnescu, nepoata bulibasei Ionicã Brãtianu de la Bârlad, în vârstã de numai 15 ani, si-a gãsit sfârsitul joi, 10 iulie, în conditii extrem de dubioase, într-o piscinã dintr-o localitate din Spania! Modul în care fata a ajuns acolo este însã unul la fel de ciudat: pãrintii au logodit-o pe Andruta cu un bãrbat mult mai în vârstã decât ea, Ferdinand Stãnescu, de 23 ani, care, dupã logodnã, sub promisiunea cã vrea s-o ia cu el, într-o vacantã în Europa, a dus-o pe copilã în Spania, luni, 7 iulie. Acolo, patru zile mai tâziu, fata avea sã fie gãsitã înecatã într-o piscinã din orasul Valencia, iar politia spaniolã a deschis o anchetã pentru a stabili cauza mortii fetei de 15 ani. Individul, Stãnescu Ferdinand, cel cãruia, prin act notarial (procurã) îi fusese încredintatã copila, se jurã cã nu are nicio legãturã cu moartea fetei, însã declaratiile sale date în fata anchetatorilor si al rudelor fetei îl cam dau de gol si, de asemenea, si loviturile pe care rudele le-au vãzut pe trupul tinerei fete. Ei suspecteazã cã fata le-a fost omorâtã, mai ales cã, din cele spuse de ei, Ferdinand avea în Spania sotie si doi copii. Ieri, Andruta Stãnescu a fost înmormântatã, iar rudele declarã cã vor face si ei o “anchetã” pentru a afla cu exactitate dacã fata le-a fost omorâtã sau a fost doar un accident stupid.

Tragedie mare în comunitatea rromilor din Bârlad, condusã de bulibasa Ionicã Brãtianu. Fata lui Mures, fratele bulibasei, de numai 15 ani, a murit într-un mod bizar în Valencia, Spania, dupã ce a fost încredintatã printr-o procurã specialã unui alt bãrbat de etnie rromã, Ferdinand Stãnescu, din Bacãu, în vârstã de 23 de ani. Andruta Stãnescu a fost logoditã cu Ferdinand, acum douã luni, având loc o petrecere de pominã în comunitatea rromilor, la locuinta pãrintilor fetei. Dupã logodnã, fata a plecat pe 7 iulie împreunã cu “sotul” Ferdinand Stãnescu, în Spania, la Valencia, unde acesta sustinea cã are o locuintã cu chirie si vrea sã îsi ia logodnica într-o vacantã, ca sã vadã si ea Europa. Pãrintii fetei, Gabriela Stãnescu, mama, si Mures, tatãl, au fãcut prin notariat o procurã lui Ferdinand si i-au încredintat fata acestuia, ea fiind minorã si neputând pãrãsi România fãrã acordul pãrintilor. La numai patru zile, joi, 10 iulie, acestia au primit vestea cã Andruta a murit înecatã în piscina casei unde locuia cu Ferdinand, din Valencia. Imediat au plecat acolo bulibasa Ionicã Brãtianu, Gabriela si Mures Stãnescu, pãrintii, pentru a aduce trupul fetei acasã si pentru a afla ce s-a întâmplat.

“O sã aflãm noi ce s-a întâmplat!”

Membrii familiei bulibasei din Bârlad sunt hotãrâti sã afle ce s-a întâmplat cu fata lor, chiar dacã politia spaniolã le-a spus cã dureazã cam douã luni ancheta si aflarea rezultatelor necropsiei. Mama Andrutei, Gabriela Stãnescu, ne-a precizat cã ea suspecteazã un omor. Chiar ne-a si rugat sã fotografiem urmele de pe fata fetei lor decedate, despre care ei spun cã ar fi urme de lovituri. “Uitati aici pe fatã, pe frunte, lovituri, se vede clar! Are picioarele pline de vânãtãi. Ceva nu este clar. Ea a plecat împreunã cu sotul ei în Spania, dupã ce i-am fãcut lui procurã. A plecat acum douã sãptãmâni si joi, m-a sunat sotul ei, cã-i moartã! Cicã a cãzut într-o piscinã cu apã. Are semne, e bãtutã, are vânãtãi multe. De la politie, în Spania, ni s-a spus cã se face anchetã la fata locului. A fãcut plângere bulibasa nostru si asteptãm sã ne spunã ei ce si cum. Ferdinand se cam încurcã în ce spune, el ne-a spus mai întâi cã i-a zis sã nu se ducã la piscinã, apoi cã a murit în bratele lui, apoi cã a gãsit-o moartã… El nici n-a venit la înmormântare, a venit doar acum câteva zile, când am adus-o acasã si ne-a spus cã nu este vinovat, cã ea n-a ascultat. A plecat alaltãieri si nu a mai venit, cred cã îi este fricã de ce a fãcut. Oricum, facem si noi cercetãrile noastre si vom rãzbuna cu sigurantã moartea fetei”, a spus Gabriela Stãnescu, mama tinerei de etnie rromã, care si-a gãsit sfârsitul atât de tragic, la o vârstã când alte tinere, de 15 ani, trec de la copilãrie la adolescentã si se bucurã de viatã.

ULTIMUL DRUM

Andruta Stãnescu a fost condusã pe ultimul drum de peste 1000 de cetãteni de etnie rromã veniti din toate colturile tãrii.

Ieri, Andruta Stãnescu a fost condusã pe ultimul drum de peste 1000 de cetãteni de etnie rromã veniti din toate colturile tãrii. Surse neoficiale din rândul politiei ne-au precizat cã cel mai probabil fata a fost victima unui accident stupid, ea urcându-se pe o saltea pneumaticã în piscina din Valencia, adâncimea piscinei fiind de la 80 de cm pânã la 2 metri. Cum ea nu stia sã înoate, se pare cã salteaua s-a rãsturnat si ea s-a înecat. Loviturile de pe fatã si corp însã nu indicã faptul cã ar fi chiar un accident. Certificatul medico-legal emis de medicii spanioli era dat ieri la tradus. “Vom arãta certificatul medico-legal si unui medic legist bârlãdean, care ne va explica poate ce a fost gãsit la autopsie. Vom vedea, dar asta nu va rãmâne asa. Din Spania ni s-a spus cã ancheta dureazã douã luni. Mai vorbim noi!”, a spus si Ionicã Brãtianu, bulibasa rromilor din Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.