Nepotul marelui geograf Mihai David, propunerea PNL pentru functia de viceprimar al orasului Negresti

ALEGERI… Consilierii locali ai orasului Negresti se reunesc pe 4 noiembrie, pentru a dezbate primele proiecte de hotãrâre în noua formulã. Pe ordinea de zi se aflã patru proiecte, cel mai important fiind cel privind alegerea noului viceprimar. Propunerea PNL pentru aceastã functie este Radu David, om de afaceri si nepot al marelui geolog Mihai David, considerat “ctitor al geografiei moderne la Universitatea din Iasi”. “A fost ales în cadrul Biroului Politic Local din rândul celor nouã consilieri locali. Provine dintr-o familie de profesori, unchiul sãu, Mihai David, a dat numele scolii gimnaziale din localitate, iar pânã acum a lucrat în mediul privat, fiind antreprenor în domeniul constructiilor. Urmeazã ca joi sã supunem la vot aceastã propunere, pentru a putea fi ulterior validat în functie”, a declarat primarul orasului Negresti, Petru-Cristinel Rusu.

La sedinta de joi sunt chemati si consilierii alesi supleanti la alegerile locale de pe 27 septembrie, pentru a depune jurãmântul. Este vorba despre Eusebiu Marius Sãlceanu si Neculai Cozma, ambii membri ai Partidului National Liberal. Astfel, acestia se vor alãtura celorlalti 15 consilieri: Adrian Apetrãchioaei, Petronel-Marius Baciu, Marinicã Buzdug, Monica Calciu, Alexandru Cioatã, Radu David, Victor Fãrâmã, Cristian-Petricã Ionescu, Vasile Marian, Vasile Mariciuc, Paraschiv Vasilicã Mihai, Radu Morosanu, Vasilicã-Daniel Pavel, Constantin – Cristinel Popa si Constantin Sãvutã. Cei 17 consilieri vor alege presedintele de sedintã, precum si componenta comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Negresti: Comisia pentru dezvoltare economico-socialã, Comisia pentru amenajarea teritoriului (urbanism, realizarea licitatiilor publice etc), Comisia juridicã si Comisia pentru învãtãmânt. Apoi vor vota propunerea Partidului National Liberal pentru functia de viceprimar al orasului Negresti.

Cristinel Rusu, primarul Negrestiului, dupã 20 ani de muncã la privat: “la buget e multã birocratie” 

La o sãptãmânã de la preluarea mandatului, noul primar liberal Cristinel Rusu a semnat deja primul sãu contract de proiectare si executie.”Miercuri se împlinesc douã sãptãmâni de la depunerea jurãmântului, au fost douã sãptãmâni de acomodare, în care am avut discutii cu functionari din toate departamentele si serviciile Primãriei Negresti, încã fac o analizã a situatiei în care ne aflãm. Sãptãmâna trecutã am semnat primul contract de proiectare si executie, cel care vizeazã lucrãri de regularizare a cursurilor de apã si a viiturilor râului Bârlad. Strada Bârladului, afectatã de viiturile de apã, va fi reparatã, iar malul râului Bârlad va fi consolidat, astfel încât pe viitor aceastã stradã sã fie feritã de viiturile de apã. Însã este foarte multã birocratie, ne legãm de foarte multe acte, documente ce trebuie mutate dintr-un birou în altul pentru o semnãturã, când ar putea fi semnate de sefii serviciului sau departamentului care le elibereazã. Spre exemplu, adeverintele de rol. Ele sunt eliberate de Biroul Agricol si trebuie semnate de primar, dar situatia unui cetãtean privind terenurile pe care le detine nu o detine doar primarul, tot Biroul Agricol o are. Si sunt multe astfel de situatii, ne legãm de tot felul de acte”, a declarat primarul orasului Negresti.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ