spot_img
27.7 C
Vaslui
22-iul.-2024
spot_img

Nereguli cu duiumul la firmele lui Bogos | Inspectorii ITM au închis depozitul de furaje unde a murit un om!

- Advertisement -

GRAV… În urma accidentului petrecut la un punct de lucru al firmei Vanbet, patronată de Fănel Bogos, inspectorii de muncă au făcut verificări. Astfel, au descoperit că cele două victime ale accidentului lucrau la negru, fără forme legale și erau angajați ca zilieri. Inclusiv persoana responsabilă cu registrul de zilieri nu avea forme de angajare. Și mai grav este faptul că Bogos a încercat să dreagă busuiocul și să scape de răspundere, dar a fost descoperit de inspectorii de muncă. Mai exact, după ce a avut loc accidentul, acesta a înregistrat în registrul electronic de zilieri prezența celor doi numai că a fost descoperit. Și neregulile nu se opresc aici. Din aceste motive, inspectorii de muncă au decis să închidă punctul de lucru și pregătesc sancțiunile ce le vor aplica firmei Vanbet, atât pentru punctul de lucru de la Sălcioara, acolo unde a avut loc accidentul de muncă, dar și pentru neregulile descporite la un alt punt de lucru de la periferia municipiului Vaslui.

Încă o dată, omul de afaceri Fănel Bogos nu se dezice și neregulile abundă în firma pe care o patronează. În urma accidentului petrecut la punctul de lucru de la Sălcioara, inspectorii de muncă au făcut verificări și și-au pus mâinile în cap la câte încălcări ale legislației în vigoare au descoperit. În primul rând, responsabilii de la Vanbet au încercat să acopere faptul că cei doi bărbați, victime ale accidentului, nu lucrau cu forme legale. Astfel, s-a încercat introducerea celor doi în registrul electronic de zilieri numai că înregistrarea a fost făcută la 10 minunte după ce a avut loc tragicul accident în urma căruia un bărbat de 61 de ani și-a pierdut viața și un altul, de 59 de ani, a ajuns la spital cu mai multe fracturi. Mai mult, conform codului CAEN, punctul de lucru avea ca obiect de activitate depozitarea cerealelor, iar acest lucru interzicea folosirea zilierilor. Și neregulile nu se opresc aici. Inclusiv persoana responsabilă pentru activitatea celor două victime lucra la negru, fără forme legale. Și neregulile nu se opresc aici. Conform inspectorilor de muncă, cele două victime nu aveau echipament de protecție, nu aveau instructajul făcut pentru munca la înălțime și nici avizul unui medic pentru munca la înălțime. «S-a luat decizia sistării activității la acel punct de lucru, iar colegii mei lucrează la întocmirea proceselor verbale de sancționare. Este corelat inclusiv controlul făcut la un alt punct de lucru al societății Vanbet și, în două sau trei zile vom avea totul clar. De asemenea, au fost demarate cercetări privind accidentul de muncă petrecut la acel punct de lucru din localitatea Sălcioara”, spun reprezentanții ITM Vaslui.

Firmele lui Bogos fac victime: un muncitor a murit și altul a ajuns în stare gravă la spital

Doi bărbați, unul de 61 de ani și celălalt de 59 de ani, care lucrau la remedierea unor defecțiuni la depozitul de cereale din localitatea Sălcioara, au căzut într-un siloz înalt de aproximativ 30 de metri. În urma accidentului, victima de 61 de ani și-a pierdut viața, iar bărbatul de 59 de ani a fost transportat la spitalul din Bârlad, după ce a refuzat transportul, cu elicopterul, la o unitate medicală din Iași. «Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui a intervenit cu două autospeciale și echipaje specializate, pentru salvarea a două persoane căzute într-un siloz pentru cereale, persoane care au suferit un accident de muncă. La fața locului au fost găsite două victime căzute într-un siloz pentru cereale, una dintre acestea fiind blocată în sistemul de evacuare a cerealelor. Echipajele de intervenție au pătruns în siloz și i-au extras pe cei doi bărbați, unul dintre aceștia aflându-se în stare de inconștiență. Victimele au fost evacuate și evaluate, fiind începute manevrele de resuscitare, respectiv acordarea primului ajutor calificat.  Din nefericire, în cazul unui bărbat în vârstă de 61 ani, medicul de pe ambulanța SAJ Vaslui a fost nevoit să declare decesul. Cea de a doua victimă a suferit multiple traumatisme și a aspirat corpuri vegetale. În sprijinul victimei a fost solicitat elicopterul SMURD. După ce a fost  stabilizat,  bărbatul în vârstă de 59 ani a refuzat să fie preluat de elicopterul SMURD pentru a fi transportat la o unitate medicală din municipiul Iași. Bărbatul a fost convins cu greu să  accepte a fi transportat la spitalul municipal din Bârlad”, au transmis reprezentanții ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

11 COMENTARII

 1. Speram ca acest individ sa înfunde pușcăria cat mai curând…are multe crime la activ.Face evaziune fiscală, îmbolnăvește lumea cu ouă cu salmonela, carne crescută forțat cu tot felul de îngrășăminte cu pesticide.O mai face si pe „doctorul. Un gunoi care are camera de pușcărie pregătită.poate sa o bandă si pe ma-sa ca de data asta nu mai scapa.Familia Bogos o familie de tâlhari si criminali.la pușcărie…pe viața.

 2. Îl felicit pe Bogos pentru tot ce a reușit să realizeze în acest condus de această mafie locală a PSD. Sunt sigur ca adevarul o să iasă la iveală și ca lucrurile se vor rezolva. Este greu să te descurci când nu furi din banii statului și numai cine muncește cu adevărat în antreprenoriat cunoaște cum se fac banii. Alte Farmazon care fură banii statului în jumate cu șefii PSD și ai CJ poate să facă oricine. Sărăcia a împins acei oameni să meargă după cereale și nu și-a dorit nimeni să se întâmple acest necaz. Dumnezeu să dea putere familiei îndoliate.

  • Măi ANDRA probabil ciugulești și tu niște resturi din palma acestui vagabond ….da este mare om de afaceri care dă bani la PÎSÎDÎ la PÎNÎLÎ dă gologani la MĂFIUȚĂ …..dacă eram o țară civilizată acest individ nu exista și nu numai el alde PORUMBOIU ,DULUȚĂ ,NOMIS și fără număr țara ,județul hotiei , minciunii și a prostiei .

 3. Mare dreptate ai Vasile.Dacă ne uităm toată lumea vrea să lucreze la stat chiar și din cei cu afaceri,pentru ca nu se mai poate face față la atâtea probleme pe care le au firmele.Se vor închide foarte multe firme,vor rămâne doar câteva care lucrează cu statul și care se sparg în figuri gen Viacons ,Transmir si altele.

  • Foarte mare adevăr! Dacă închide Bogos și alți vreo doi crescători de păsări, rămân numai” afaceriștii adevărați”, ăștia care parazitează primăriile și consiliul județean: Transmir, Nomis, Viacons și altele

 4. Nasol.
  Cred că acesta este secretul pentru a avea succes în afaceri: munca la negru.
  Toți ne întrebam cum poate ca el să depășească firme de prestigiu precum Safir, Morandi, etc.
  Acum am aflat: munca plătită cum vrea el, cereale ieftine din Ucraina (interzise), construcții fără autorizație, lipsa personalului tesa și de administrație, agresiv și impulsiv la eventualele controale încât să descurajeze pe oricine, exporturi engross fară acte.
  Nu credeam ca cineva în România mai are curajul să facă asta.
  COSTĂ SCUMP.
  Acum va vedea nota de plată.

  Eu nu doresc răul nimănui însă sunt conștienți statul român prin regulile și taxele impuse te forțează să iei decizii disperate pentru a-ți duce afacerea mai departe fără faliment. ACUM, TAXELE din ROMÂNIA sunt foarte MARI, iar după perioada de alegeri vor crește și mai mult.
  Vom vedea cine va mai reușit să aibă firmele deschise în anul 2025… Vor fi martiri sau foarte îndatorați la bănci!

  Oamenii, angajații s-au obișnuit să fie neproductivi dar să aibă pretenții mari.
  Astfel, dacă un angajat sau mai mulți se fofilează cât să nu facă nimic, vor da un exemplu negativ puternic celorlalți colegi și astfel intervine imposibilitatea firmei de a oferii salarii corecte și cinstite.
  Totul pleacă de la mentalitatea angajatului neproductiv și nemulțumit.
  Iar tu, ca manager nu poți să împrumuți bani pentru a plăti un om neproductiv.

  Întrebarea este: Cum ne va ajuta statul roman ca să nu închidem firmele pentru că astfel în anul 2025, 40 % din populația cetățenilor activi poate fi în șomaj. Iar atunci, statul român va cheltui și mai mult.
  Cum se poate ca doar firmele străine să aibă parte de amnistie fiscală în România, iar noi, pulimea să fim amenințați și jupuiți cu multe taxe?

  Sunt foarte curios cum va arăta România peste 10 ani.
  Însă atunci, sper, să nu fiu aici și să citesc despre asta.

  • Vasilică tată lasă mangla aci este vorba de măfiuță instituțiile statului îs CORUPTE politiști ,procurori ,judecători ,itm ,anaf , mediu sunt GRUPURI INFRACȚIONALE ORGANIZATE și din această cauză acești borfași ticăloși își fac de cap .Și toată traba vine de la VOT …..ATĂT timp căt romănașii or să voteze HOȚI , C**VE și TICĂLOȘI mai rău o să fie punct .Vezi viața personală a acestui ipochimen și asta spune tot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.