-3.2 C
Vaslui
07-feb.-2023

Nesimtire in forma agravata la E-ON

- Advertisement -

DURERI ÎN COT… Bãtaia de joc a nemtilor de la E-ON Moldova fatã de clientii din judetul Vaslui nu are limite. O demonstreazã avariile care se petrec zi de zi în Vaslui, dar si în alte orase ale judetului, în conditiile în care firma germanã care detine societatea de furnizare a energiei electrice nu a fãcut investitiile la care se angajase, din motive doar de ei stiute. Din aceastã cauzã, mai multi vasluieni au suferit pagube importante la aparatura electrocasnicã si electronicã si vor da în judecatã firma E-ON. Comisarul Radu Corozel, adjunctul sefului IPJ Vaslui, a suferit pagube de zeci de milioane de lei vechi, în ultimele cinci-sase luni, din cauza fluctuatiilor de curent, însã nu a primit nicio despãgubire de la firma furnizoare de energie, asa cã a ales sã-si caute dreptatea în instantã. Marti seara, tot din cauza indolentei celor de la E-ON, zeci de copii de la internatul liceului Federalcoop au stat pe întuneric, dupã ce o zi întreagã i-au rugat pe electricieni sã vinã sã repare defectiunea!

Începând cu luna iunie, la casa familiei Corozel din cartierul Delea au început sã cadã toate echipamentele electronice si electrocasnice, distruse de fluctuatiile de tensiune. Au cãzut, pe rând, masina de spãlat, centrala termicã, congelatorul, laptopul, plasma, alte echipamente. Comisarul Radu Corozel face un bilant al pierderilor. “Numai reparatiile la centralã m-au costat 12 milioane de lei vechi. Din cauza celor de la E-ON, care ne trateazã sub orice criticã, mi s-a ars circuitul principal al centralei, care a costat zece milioane de lei vechi. Am mai plãtit zeci de milioane pe reparatii la plasmã, congelator, laptop, însã asa nu se mai poate! Nu mai vrem sã plãtim mereu pentru cã domnii de la E-ON nu-si respectã obligatiile si nu ne furnizeazã curent de calitate, asa cum scrie în contract. Drept urmare, mã voi adresa instantei de judecatã, iar în situatia mea sunt multi oameni care trãiesc în zona Delea si pe care bãtaia de joc a celor de la firma care furnizeazã energie electricã i-a fãcut sã piardã echipamente electronice si electrocasnice”, spune, nervos, adjunctul sefului IPJ Vaslui. Acesta acuzã cã, permanent, sunt fluctuatii de tensiune la instalatiile electrice din casã, fluctuatii care au o singurã explicatie: transformatorul celor de la E-ON nu rezistã la toate solicitãrile si ar trebui schimbat. În realitate, cei de la firma de furnizare a energiei electrice îsi bat joc de consumatori. “I-am chemat pe cei de la E-ON odatã, în timp ce becurile pâlpâiau în casã. Au venit, s-au urcat pe stâlp, au mãsurat si mi-au rãspuns cã stiu problema, e de la transformator, dar sã fim multumiti cã avem luminã. “Asta e treaba, e problemã de la transformator”, asta spun cei de la E-ON. Ce vinã avem noi cã ei nu-si schimbã echipamentele si nu-si respectã obligatiile pe care si le-au asumat prin contract? Îi dau în judecatã, cã nu se mai poate! Mi-au ars centrala termicã, pe care am dat 50 de milioane, iar un singur circuit m-a costat zece milioane. Firma care l-a înlocuit a scris cã defectiunea a fost ca urmare a fluctuatiilor de tensiune. Sunt oameni necãjiti aici, nu-i bagã nimeni în seamã când reclamã. Indolenta celor de la E-ON nu are limite”, spune comisarul Corozel (foto medalion).

La E-ON, totul este pierdere de vreme. Nu te ascultã nimeni…

Desi a încercat toate variantele de discutii, inclusiv la conducerea localã a E-ON, totul a fost în zadar. A sperat cã va rezolva cu plata circuitului înlocuit la centralã, însã când a mers la un birou E-ON i s-au pus atât de multe formalitãti în fatã, încât s-a lãsat pãgubas. Va merge la judecatã si sperã sã câstige, obligându-i pe electricienii nemti, proprietari ai E-ON, sã-si respecte obligatiile. Am fost si noi pe strada Delea. Oamenii de acolo sunt disperati, cãderile de tensiune sunt frecvente, dar nu au cui sã se plângã. “Ce sã spun? Am vãzut cã tot fâlfâie becurile, dar nu mai spun nimic. Am înteles cã ar fi de la un transformator, nu avem noi ce face”, spune un locuitor. Proprietarul unei firme care monteazã centrale termice spune cã zeci de locatari din Vaslui au pierderi mari, din cauza problemelor la instalatiileE-ON. “În Ana Ipãtescu, o scarã întreagã a avut probleme cu aparatele, dupã o cãdere de tensiune. În Donici, în cartier, unde nu sunt probleme? Culmea, cei de la E-ON îti spun sã cumperi tu piesele, dacã se defecteazã ceva din vina lor, le faci tot felul de scrisori, dupã care ei decid dacã-ti plãtesc contravaloarea piesei sau nu. Nu este normal asa ceva”, spune patronul respectiv.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.