Nici un candidat la concursul de manager al Spitalului de Urgenta Barlad

FÃRÃ CONCURS Ieri a fost ultima zi pentru înscrierea la concursul pentru ocuparea functiei de manager al Spitalului de Urgentã «Elena Blediman» din Bârlad. La compartimentul RUNOS al spitalului nu s-a depus însã nici un dosar de participare la concurs asa cã, acesta se va relua peste trei luni!

Nici mãcar managerul interimar al spitalului, medicul Viorel Petcu, nu s-a înscris, vãzând cã nu are niciun « rival » încã. El va mai rãmâne astfel încã trei luni manager interimar, deoarece reluarea procedurilor pentru concursul de magaer se mai face abia în luna decembrie. “Eu nu vreau sã mã înscriu la concurs deoarece intentionez sã ies la pensie. Sunt medic radiolog, am dreptul prin lege sã ies mai devreme, lucrând în mediul radioactiv, am cabinet individual,,,, ce mai îmi trebuie ? Nu vreau sã mã înscriu si peste trei luni voi pleca la pensie”, a spus Viorel Petcu. Acesta a mai spus si cã “demascarea” sa ca si colaborator a Securitãtii (CNSAS l-a trecut pe listã în raportul de activitate pe 2009, la pozitia 385) este unul din lucrurile care l-au determinat sã plece din sistem, deoarece el n-a ascuns niciodatã cã a colaborat cu securitatea, în perioada comunistã el fiind ghid turistic, mergând peste hotare, iar acest lucru implica o colaborare strânsã cu fosta Securitate. “Eu de la ei îmi luam pasaportul si lor îl predam, când trebuia sã plec, iar de fãcut note informative trebuia neaparat, pentru cã fãcea parte din fisa postului de ghid turistic. Plus cã eu am fãcut armata si la o armã specialã, asa cã nu am ascuns colaborarea, însã nu am fãcut politie politicã”, a precizat Viorel Petcu. Surse din cadrul Primãriei Bârlad ne-au precizat cã primarul a trimis la pregãtire (cursuri de management în sãnãtate), pe un tânãr care îi va lua locul lui Petcu de la 1 ianuarie anul viitor.

Nebunul «director»

Partea hazlie a acestui concurs de manager la spitalul bârlãdean s-a consumat însã pe 21 septembrie, când un individ mic si negricios, s-a prezentat cu un dosar în mânã la compartimentul RUNOS, anutându-si candidatura la functia de manager. Omul, dereglat psihic, a trecut prin toate birourile TESA, amenintând cã va destitui pe multi, va închide serverul spitalului … speriind de-a binelea salariatii. “Am vãzut eu cã omul nu-i sãnãtos, dar nu puteam sã mã pun cu el. Avea o diplomã de la «Gheorghe Asachi» din Iasi, nici n-am apucat sã vãd cum îl cheamã. L-am trimis la compartimentul Financiar sã-si achite taxa de participare, iar când a auzit de 500 de lei a început sã tipe cã vrem sã-i luãm banii. I-am cerut adeverinta medicalã de sãnãtate “mintalã” si mi-a zis cã nu îi dau medicii din Bârlad cã sunt împotriva lui, cã vrea sã le fie director si îl tot trimit “mai sus” (la Sectia de Psihiatrie – n.r.)”, ne-a spus Zenovia Zavate, sefa compartimentului RUNOS din cadrul Spitalului de Urgentã “Elena Beldiman” din Bârlad.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ