spot_img
17 C
Vaslui
16-iun.-2024
spot_img

Nicio zi fãrã un pungestean bãtut de jandarmi! (facsimil)

- Advertisement -

Bãtut pentru cã a sãrit sã apere de mânia jandarmilor un bãiat cu handicap

LA ORDINEA ZILEI Zilnic apar mãrturii ale locuitorilor din Pungesti bãtuti de fortele de ordine care au transformat comuna în câmp de bãtaie. Este cazul unui bãrbat de 67 de ani din Silistea, care a fost lovit în dreptul ficatului de un jandarm în seara zilei de sâmbãtã, si care, de frica jandarmilor, si-a fãcut curaj abia dupã patru zile sã meargã la medic. Ion Gâzã a fost bãtut pentru cã si-a apãrat un consãtean, chiar pe tânãrul de 22 ani care suferã de handicap psihic, Marius Voinea, care a fost efectiv maltratat fãrã vinã de jandarmi, doar pentru cã le-a fost la îndemânã.

În ciuda faptului cã jandarmeria, prin comunicatele de presã din aceste zile, declarã cã „Nicio persoanã nu a suferit acte de agresiune fizicã din partea jandarmilor, atât la locul unde s-au desfãsurat evenimentele cât si pe timpul deplasãrii sau pe durata activitãtilor de identificare desfãsurate la sediul politiei”, în fiecare zi apar noi mãrturii ale persoanelor care au fost bãtute de jandarmi. Este si cazul unui bãrbat din Silistea, Ion Gâzã, de 67 ani, cãruia, în urma unei bãtãi administrate de un lucrãtor al Jandarmeriei în seara zilei de sâmbãtã, 7 decembrie, i s-au acutizat afectiunile de care suferea, respectiv hepatita si ulcerul duodenal. Sãteanul era în magazinul mixt din Silistea, împreunã cu mai multi locuitori din zonã si ziaristi, când jandarmii au intervenit în fortã pentru a împrãstia un grup de protestatari care stãteau pe stradã, chiar în fata magazinului. „Initial, nu am stiut ce se întâmplã, pânã nu am auzit bãiatul acela care are handicap mintal cã tipã atunci când era bãtut de jandarmi. Sãracul, era nevinovat si nu stia ce se întâmplã, de ce a fost luat la bãtaie, si urla în gura mare! Am iesit afarã din magazin si i-am interpelat pe jandarmi, atunci unul dintre ei m-a apucat de ceafã si m-a trântit la pãmânt, dupã care mi-a <<administrat>> o loviturã, nici nu stiu cu ce, cu bocancul sau bastonul, de am rãmas lat la pãmânt. Ce-a fost acolo, în seara aia, scutierii au bãtut pe toti cei pe care i-au prins, nu conta cã e femeie, cã e copil, cã e tânãr, cã e bãtrân, cã e vinovat sau nu. Pânã si pe cei care nu fuseserã la proteste ziua, dar care erau în magazin sã cumpere ceva, i-au bãtut. Unii au fugit, dar altii, în general cei în vârstã, n-au mai apucat!

A prins frica de jandarmi!

La mai bine de patru zile de la bãtaie, dat fiind faptul cã resimtea dureri si vomita, s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, unde medicii au constatat si faptul cã prezintã si o contuzie abdominalã hipoc. drept, veche de patru zile. Vãnãtaia pe care o are în dreptul ficatului este foarte vizibilã (vezi foto) si este cea mai bunã probã a violentei fortelor de ordine care au intervenit în fortã pentru a înãbusi revolta locuitorilor de la Pungesti îndreptatã împotriva intentiei Chevron de a începe explorarea gazelor de sist în perimetrul Silistea, comuna Pungesti. În plus, Ion Gâzã povestea cã s-a prezentat asa de târziu la medic pentru cã „si-acum, când vãd jandarmii pe stradã, satul fiind împânzit de ei, am emotii, si m-apucã frica, cât sunt de bãtrân! Jandarmii urmãresc pe oricine iese pe stradã ziua, sã vadã unde merg, ce fac, cu cine se întâlnesc, iar dupã 7 seara nu mai dau voie la nimeni sã iasã pe stradã! Trãim mai rãu ca în dictaturã, ne este permanent fricã sã nu intre peste noi în case sau sã ne ridice de pe stradã pentru cã am iesit sã cumpãrãm o pâine!”, era revoltat Ion Gâzã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.