Niciun candidat din județ nu a luat sub nota 5 la examenul de Definitivat!

REZULTATE… Au fost afișate rezultatele obținute de cadrele didactice la examenul de Definitivat de anul acesta. Rata de promovare înregistrată în județul Vaslui, înainte de contestații este de 60,71%. 85 de candidați au reușit să ia medii între 8 și 10. Media la acest examen a fost calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Un singur candidat a  fost notat cu 10 la disciplina educatoare, iar 9 candidați au primit note între 9.50 și 9.99. Candidații nemulțumiți de note sunt așteptați să depună contestații până joi, 22 iulie, iar rezultatele finale vor fi afișate în data de 28 iulie.

Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar, in judetul Vaslui, este 60,71. Rezultatele obținute de candidați au fost publicate astăzi, 21 iulie, ora 10:00, de către Ministerul Educației, pe site-ul dedicat. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 85 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

O singură notă de 10, înainte de contestații

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 154 de candidați (84,61%). Dintre aceștia, 14 candidați s-au retras si niciun candidat nu a fost eliminat pentru fraudă.  Astfel, din totalul celor 140 de candidați cu lucrări evaluate, 85 de candidați au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 1  candidat a fost notat cu 10 la disciplina educatoare, iar 9 candidați au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 55 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Nu au existat candidați cu note sub 5.

Când se depun contestațiile

Conform calendarului aprobat, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ