spot_img
spot_imgspot_img
19.7 C
Vaslui
30-mai-2024

Niciun sofer bãut, drogat sau fãrã permis care provoacã accidente mortale nu mai scapã de închisoare

- Advertisement -

PEDEPSE MAI MARI… Presedintele României Klaus Iohannis a promulgat, zilele trecute, o nouã lege prin intermediul cãreia se introduce o nouã regulã pentru soferii care se urcã bãuti la volan, sau cetãtenii care conduc fãrã un permis de conducere valid. Bârlãdeanul Titi Aur spune cã înãsprirea legii e mai mult decât binevenitã, pentru cã ar putea actiona ca o sperietoare pentru cei care considerã cã nu e mare lucru sã te urci la volan cu o bere la bord.

Noua lege, cunoscutã si dupã denumirea de „Legea Anastasia”, a fost numitã astfel în memoria fetitei de patru ani care a fost ucisã într-un accident rutier în fata casei sale pe data de 1 iunie, de Ziua Copilului.  Articolul 91 al legii referitoare la pedepsele pentru acesti soferi a fost actualizat, adâugându-se un nou alineat care prevede faptul cã „Nu se poate dispune suspendarea executãrii pedepsei sub supraveghere în cazul infractiunilor prevãzute la art. 192 alin. (2) si (3) dacã acestea au fost sãvârsite în conditiile art. 335 sau 336”.

Se urmãreste limitarea accidentelor rutiere 

Unul dintre initiatorii acestui proiect legislativ, senatorul PSD Robert Cazanciuc, sustine cã aceastã lege a fost „conceputã sã previnã, sã limiteze dramele rutiere si sã constientizeze asupra consecintelor punitive ale teribilismului la volan”. „Anastasia are grijã de vietile noastre de dincolo de moarte. Criminalii soselelor merg la închisoare. Nicio instantã din România nu îi va mai putea condamna cu suspendare pe cei care ucid oameni pe drumurile tãrii urcati bãuti, drogati sau fãrã permis la volan”, a afirmat Robert Cazanciuc. În plus, social-democratul a mai precizat si faptul cã „au murit prea multi oameni nevinovati, prea multe familii au trecut prin drame, în ultimii ani”. Statisticile cu privire la mortalitatea pe sosele sunt sumbre. „A venit vremea sã punem capãt tragediilor. Pânã la aceastã orã, statisticile existente, oficiale, aratã cã suntem pe primul loc în Europa la numãrul de accidente mortale. Al saselea an consecutiv. Viata cetãtenilor, a oamenilor, este o valoare în sine, iar noi, cei alesi, suntem datori sã o apãrãm, sã o protejãm prin legile pe care le adoptãm. Constitutia garanteazã dreptul la viatã si la integritatea fizicã, iar noi trebuie sã ne asigurãm de respectarea acestui drept. Legea Anastasia este conceputã sã previnã, sã limiteze dramele rutiere si sã constientizeze asupra consecintelor punitive ale teribilismului la volan”, a completat Cazanciuc.

Bârlãdeanul Titi Aur: „O lege binevenitã”

Masina e o armã mortalã, spune si Titi Aur, fost pilot de curse, expert în conducere defensivã. El a declarat cã legea este binevenitã si ar putea actiona ca o sperietoare pentru cei care considerã cã nu e mare lucru sã te urci la volan cu o bere la bord. „Masina este o armã, ceea ce înseamnã cã îti asumi sã manevrezi o armã mortalã, neavând cunostinte în aceastã calitate, dacã nu ai permis de conducere, sau având aceste douã capacitãti diminuate, atentia distributivã si capacitatea de reflex.Cred cã e foarte binevenitã initiativa lui Robert Cazanciuc, care a devenit lege, si sper sã fie promulgatã cât mai repede, tocmai pentru cã va fi un motiv în plus pentru cei care îsi asumau pânã acum sã se urce în astfel de conditii la volan, sã se gândeascã de mai multe, ori sã nu mai facã asta, pentru cã e un real pericol. Când te urci la volan bãut sau drogat sau fãrã permis nu înseamnã decât cã ti-ai asumat cã te urci cu o capacitate diminuatã de a stãpâni masina. Primul miligram care ajunge în sânge ne diminueazã cele douã capacitãti. În cazul în care avem o problemã, un accident, în care nu suntem vinovati deloc, în cazul în care avem acel miligram de alcool sau de droguri în sânge, devenim automat vinovati sau parte de vinã, culpã comunã” a declarat bârlãdeanul Titi Aur înainte ca legea sã fie promulgatã de presedintele Iohannis. „Legea Anastasia” a fost votatã pe data de 29 iunie, iar vinerea trecutã a fost promulgatã de cãtre presedintele Klaus Iohannis, urmând sã intre în vigoare dupã ce va apãrea în Monitorul Oficial.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Ba, pulPa! Retardata e tara, dupa cum zici, caci numai in RO nu poti bea o bere, doua maximum, si sa te irci la volan; or fi nemtii, englezii si ceilalti mai prosti decat “dacii liberi”, ca iti permit sa bei o bere, doua si sa conduci. In loc sa pui radare fixe peste tot, amenzi “ucigatoare” pt depasirea alcoolemiei, pesedistu’ tot pesedist: nu civilizeaza populimea, ci o tine inafara Europei. Te duci la restaurant cu amanta, bei un cognac si vine militica sa-i sufli in….ca sa se simt,a si el, barbat!

  2. Trebuie de fapt un sistem de justitie care nu este corupt si mai ales trebuie pedeapsa cu moartea la locul crimei sau accidentului , preferabil in acelasi mod – ochi pentru ochi si compensarea familiei victimei prin confiscarea averii criminalului si/sau familiei sale. Legi dure , nu gargara…

  3. Doar intr o țara retardata trebuie lege ca după ce conduci baut sau drogat + mai omori pe cineva sa faci închisoare!!! Sa înțeleg ca trebuie sa depui ceva efort sa faci pușcărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.