spot_imgspot_img
spot_img
8.8 C
Vaslui
03-dec.-2023

Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua martirilor din temniţele comuniste: Sacrificiul lor este la temelia parcursului nostru liber și democratic

- Advertisement -

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis sâmbătă un mesaj, cu prilejul Zilei Naționale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Sacrificiul zecilor de mii de oponenți ai regimului comunist, arestați și condamnați în urmă cu 74 de ani, „este la temelia parcursului nostru liber și democratic, de stat european și euro-atlantic”, se arată în mesajul premierului. 

„Au trecut aproape trei sferturi de secol de la cel mai mare val de arestări politice din istoria României, din noaptea de 14 mai – 15 mai 1948 – pus la cale de regimul comunist opresiv de la acea vreme împotriva a mii de tineri, intelectuali, reprezentanți ai Bisericii și mulți alți români care au îndrăznit să se opună unui regim ostil libertății și democrației.

Au urmat decenii de comunism în care alte milioane de români au simțit opresiunea dictaturii, supuși unor încălcări grave ale libertăților fundamentale sau care au pierit în închisori și lagăre de muncă forțată.

Marcăm astăzi Ziua Națională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste cu gândul că destinul democratic al României la care ei au visat, a devenit realitate…https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/nicolae-ciuca-mesaj-de-ziua-martirilor-din-temnitele-comuniste-sacrificiul-lor-este-la-temelia-parcursului-nostru-liber-si-democratic-1939337

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.