3.7 C
Vaslui
30-nov.-2022

Nicolas Sarkozy: Niciun ban în plus pentru bugetul UE!

- Advertisement -

Franţa va cere îngheţarea contribuţiei proprii la bugetul Uniunii Europene (2014-2020), realizând astfel o economie anuală de 600 milioane de euro. Aceasta este una din măsurile pe care Nicolas Sarkozy, preşedintele ţării, o va lua dacă va fi reales.

Sarkozy şi-a radicalizat mesajul electoral

Sarkozy, care candidează pentru un nou mandat, a făcut acest anunţ joi la Paris.

Peste un o jumătate de miliard de euro economii

„Franţa va cere îngheţarea contribuţiei sale la bugetul european, ceea ce va reprezenta o economie de 600 milioane de euro pe an”, a declarat Sarkozy, prezentându-şi programul electoral într-o conferinţă de presă.

Contribuţia anuală a Franţei la bugetul UE se ridică în prezent la aproape 19 miliarde de euro. Este vorba de a doua contribuţie ca mărime, după cea a Germaniei.

Franţa, alături de alte opt ţări europene, au susşinut menţinerea contribuţiilor actuale la bugetul UE pentru perioada 2014-2020, în contextul unei austerităţi generalizate.

Sarkozy a anunţat de asemenea că va cere votarea ”regulii de aur” bugetare încă ”din vara lui 2012”. Această regulă implică un angajament pentru echilibrarea bugetului de stat.

Pe data de 1 martie 25 de state membre ale Uniunii Europene au semnat tratatul european privind disciplina bugetară. Acestea s-au angajat să adopte fiecare ”regula de aur” bugetară, respectiv înscrierea în Constituţie a obiectivului privind revenirea la echilibrul finanţelor publice.

www.evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.