Nicu Ciupilan revine pe functia de viceprimar la Husi, dupã sase ani!

Ioan Valeriu Ciupilan

HOTÃRÂRI… În sedinta ordinarã a Consiliului Local Husi, a fost ales viceprimarul orasului, iar cel care va face parte din executiv este Ioan Valeriu Ciupilan. Acesta a mai fost în aceastã functie, în perioada 2008 – 2014. Liberalii si-au propus si ei un coleg, pe Alexandru Nechifor, dar au fãcut-o stiind deja cã tot calculul matematic dãdea câstigãtor candidatul PSD-ului. Asadar, cu 12 voturi “pentru”, Ioan Valeriu Ciupilan a fost ales viceprimar. În altã ordine de idei, sedinta a fost una mai lungã decât de obicei, dar marcatã de faptul cã toatã pãrea hotãrâtã sã vorbeascã, în asa fel încât, pe sub mascã, sã nu se înteleagã mai nimic, în sala mare a Primãriei, unde a avut loc sedinta. “Sã facem si noi sedintele online. Cã nu se aude nimic în salã din ce se vorbeste”, a propus consilierul Cosmin Filip. “Nu, domnule consilier, cã am mai fãcut o datã sedinta online, si se auzeau numai sunete de cratite si copii plângând. Mai bine asa”, a spus primarul Ioan Ciupilan.

Nicu Ciupilan, asa cum îi spun toti colegii de mandat lui Ioan Valeriu Ciupilan, este noul viceprimar de Husi. Dupã 6 ani, acesta revine într-o functie pe care a detinut-o din 2008 pânã în 2014. Atunci a plecat din executiv, într-un context politic mai agitat, creat îndatã dupã intrarea în vigoare a actului normativ care permitea, pentru ultima datã, mutarea alesilor locali dintr-un partid în altul, în timpul mandatului. Cel care a beneficiat de vâlva politicã a momentului a fost Aurel Cãciulã (PSD), care a devenit, pentru doi ani, secundul primarului Ioan Ciupilan. Acum, colegii de mandat, în linii mari cam acelasi nucleu din perioada 2008 – 2014, i-au dat din nou votul lui Nicu Ciupilan, pentru a face parte din conducerea orasului. “Vã multumesc foarte mult”, a spus acesta, dupã anuntarea rezultatului votului. Antreprenor local, în vârstã de 50 de ani, Nicu Ciupilan a adunat experientã în administratie, fiind ani la rând consilier local sau, 6 ani consecutivi, viceprimar. Spre deosebire de inginera Liliana Catargiu, care era o fire mai delicatã, Nicu Ciupilan s-a dovedit a fi mai transant. Chiar în seara alegerii sale în functia de viceprimar, desi urma votul consilierilor, Nicu Ciupilan a reactionat la gluma colegului de la ALDE, Cosmin Filip, care, într-o nuantã ironicã, le-a cerut celor doi candidati la functie sã îsi prezinte proiectele. “Dar nu vreau sã mã sustii tu”, a replicat Ciupilan. Coincidentã sau nu, la numãrãtoarea voturilor, douã buletine erau stampilate gresit, exact câti membri are ALDE în CL. “Poate e doar o coincindentã. Nu se stie cine a gresit la vot, dacã e secret”, au spus unii consilieri.

Unii functionari din Primãrie îi dau bãtãi de cap primarului. Un angajat s-a încurcat în punctele cardinale: a uitat cã-s patru si a scris cã-s trei!

Functionarii Primãriei Husi, fac ce fac, si iar îi dau bãtãi de cap primarului Ciupilan. Ieri, cei de la biroul care întocmeste documentele pentru spatiile locative administrate de Primãrie, au avut o atitudine aproape comicã, în sedinta de CL. Liberala Cãtãlina Popa a cerut sã fie explicatã suma de aproape 50.000 de lei, pe care Primãria vrea sã o investeascã într-o garsonierã, ce urmeazã sã fie datã spre închiriere. “Noi vrem sã stim exact pe ce se cheltuiesc acesti bani”, a spus Cãtãlina Popa. “E o sumã mare si vrem sã vedem un deviz”, a insistat si colegul Radu Bobârnat. Primarul Ciupilan a vrut sã fie binevoitor cu rãspunsul si l-a strigat pe functionarul care s-a ocupat de caz. Omul nu era în salã, iar când a intrat si primarul l-a luat din prima cu “bunã ziua, Nechifor, explicã cum ai ajuns la suma aceasta”, functionarul a reactionat precum un scolar bulversat, scos la tablã fix când se astepta mai putin. Se uita adânc în niste foi, nu izbutea sã spunã ce si cum, ceea ce îl fãcea pe primar sã dea din cap a dojanã si sã decidã, în final: “Emanuel (alt inginer din Primãrie, n.r.) ia tu dosarul si prezintã-l tu, cã vãd cã…”. Apoi, la un moment dat, iar a avut nevoie de lãmuriri de la un alt angajat, cãruia i-a cerut sã explice ce a scris în documentatia din dosar, reprosându-i: “Pãi, trebuie sã explici, cã noi avem patru puncte cardinale, iar eu vãd cã tu ai trecut acolo numai trei”. Remarca a stârnit zâmbete, însã, dincolo de haz, rãmâne ideea cã unii functionari din Primãrie încã nu sunt la nivelul de competentã pe care l-ar vrea executivul.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ