spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

Ninsori, viscol și ploi puternice în weekend: județele aflate sub Cod galben

- Advertisement -

ANM anunţă ploi în aproape toată ţara, începând de vineri seara. 13 judeţe şi zona montană intră sub avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, ninsori şi viscol.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis o avertizare Cod galben valabilă din 24 februarie, ora 20, până pe 27 februarie, ora 12. Sunt așteptate precipitații însemnate cantitativ, ninsori, intensificări ale vântului.

„În intervalul menționat aria precipitațiilor se va extinde treptat dinspre regiunile vestice și va cuprinde aproape toată țara. Vor fi ploi, iar mai ales la altitudini de peste 1500 m lapovițe și ninsori, însă din noaptea de sâmbătă spre duminică (25/26 februarie) se vor transforma treptat, astfel încât vor predomina ninsorile în vest, nord și centru, precum și în zonele montane unde se va depune strat consistent de zăpadă. Pe toată perioada se vor acumula peste 60…80 l/mp, cu precădere în zona Carpaților Occidentali și în nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali”, precizează ANM.

Vântul va avea temporar intensificări pe creste, cu viteze mai mari pe parcursul zilei de sâmbătă, când rafalele vor depăși 70…80 km/h și va fi viscol; tot atunci vor fi intensificări local și în restul țării, în general de 50…60 km/h.

Atenționare Cod galben pentru 13 județe

Tot de vineri seara intră în vigoare și o atenționare Cod galben valabilă în intervalul 24 februarie, ora 20 – 25 februarie, ora 16.

Fenomene vizate: cantități însemnate de apă, ninsori și viscol la altitudini de peste 1700 m. Zone afectate: conform textului și hărții (foto)

Cod galben în 13 judete. FOTO ANM
Cod galben în 13 judete. FOTO ANM

„În intervalul menționat, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp.  â La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol”, mai precizează ANM…https://adevarul.ro/stiri-interne/meteo/ninsori-viscol-si-ploi-puternice-in-weekend-2245045.html

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.