Noaptea minții! Într-o comună din Iași oamenii așteaptă să-i doară ficatul ca să-și dea seama dacă au Coronavirus. Video viral!

În comuna Focuri din județul Iași oamenii nu cred în COVID-19. Desprinși parcă dintr-o altă poveste, cetățenii nici măcar nu au auzit de noul tip de virus. Se plimbă toată ziua prin comună și poartă mască doar ca să nu primească amendă. Închid televizoarele pentru că: „ne-am săturat de știri cu acest Corona”

În comuna Focuri din județul Iași sunt oameni care nu au auzit niciodată de Coronavirus. În această „realitate” se trăiește la doar 45 de kilometri distanță de Iași.

„Nici dacă aș avea COVID-19 nu aș ști. Nu știu ce ar trebui să mă doară. Poate ficatul”, spune un sătean.

În comuna Focuri, oamenii par desprinși dintr-o altă poveste. Și-au creat o lume a lor, departe de toată agitația declanșată de pandemia de COVID-19. Nu cred, nu simt, nu văd, nu aud tot ceea ce se discută prin România. Își închid televizoarele pentru a nu mai fi bombardați cu știri referitoare la infecția cu Coronavirus. Sătenii poartă mască doar pentru a nu fi amendați. Declarații uluitoare culese de pe ulițele din sat.

Un cetățean din comuna Focuri așteaptă să îl doară o coastă sau ficatul pentru a vedea dacă are Coronavirus. Până atunci, stă acasă cu febră

De-a râsu’-plânsu’. Așa s-ar descrie în câteva cuvinte situația din comuna Focuri. Deși la nivel mondial principala preocupare a autorităților, dar și a populației este de a împiedica răspândirea infecției cu Coronavirus, la Focuri totul pare roz. Oamenii poartă mască de protecție doar pentru a nu primi amendă. Nu știu dacă masca îi protejează sau nu, dar oricum acest subiect nu îi interesează prea tare.

„Nu m-a anunțat nimeni cum trebuie să procedez dacă am COVID-19. Nu știu dacă există tratament pentru așa ceva. Nu m-am ferit niciodată de boală. Port mască când merg la magazin. Nu știu care sunt simptomele de COVID-19, ce dureri ar apărea la Covidu’ ăsta. Am zis că dacă nu am fost niciodată bolnav, nu mi se întâmplă mie. Dacă aș avea Coronavirus, nu aș ști, pentru că nu știu ce dureri dă. Nu știu să spun, băi! Mă doare Covidu acesta într-o coastă, în ficat? Nu pot să-mi dau seama. Pe aici prin zonă nu prea am auzit de Covid. Nu sunt speriat deocamdată”, spune Constantin Bahri, cetățean al comunei Focuri din județul Iași.

Despre simptomele Coronavirusului: „Nu am cum să-mi dau seama dacă am Coronavirus, pentru că nu am mai avut”

Pe ulițele din comuna Focuri oamenii discută fără nici cea mai mică problemă. Nu au auzit de distanțare fizică și cred că masca se poartă doar în magazin. Mai mult decât atât, unii se aprind ca paiele pe foc atunci când aud cuvântul „Coronavirus”.

„Nu știu nimic despre Coronavirus, că nu mă interesează, nu cred în așa ceva. Port masca pentru că mă amendează. Nu cred, pentru că nu sunt cazuri, sau or fi fost, dar nu știu. Nu am cum să-mi dau seama dacă am Coronavirus pentru că nu am mai avut. De unde să știu ce simptome am? Am auzit la televizor că-ți afectează plămânii. Oamenii care mor în spitale nu mor de Covid. Mor pentru că nu sunt tratați de bolile pe care le au. La 8.000 și ceva de cazuri toți au murit de COVID-19? Vă spun eu că nu. Oamenii au murit de alte boli, de cancer, de boli cronice. Nu cred în infecția cu COVID-19 pentru că sunt prea multe cazuri. Dacă erau doar câteva, poate credeam”, spune Maria Târpascu. … https://www.bzi.ro/noaptea-mintii-intr-o-comuna-din-iasi-oamenii-asteapta-sa-i-doara-ficatul-ca-sa-si-dea-seama-daca-au-coronavirus-video-viral-4071141?utm_source=website&utm_medium=deschideri

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ