spot_imgspot_img
15.4 C
Vaslui
25-sept.-2023

Noi ajutoare pentru românii vulnerabili. Iată câți bani vor primi!

- Advertisement -

SPRIJIN… Românii vulnerabili urmează să primească noi ajutoare din această toamnă. Vorbim atât de voucherele pentru alimente, cât și banii pentru încălzire. Și pensionarii cu venituri mici vor primi o nouă tranșă de bani. 

Cei cu pensii mici vor primi, peste trei săptămâni, cea de-a doua tranșă de 700 de lei, ajutor de stat, pentru plata facturilor. Prima tranșă de bani a fost virată pe carduri românilor începând cu luna februarie 2023, iar cea de-a doua urmează să li se acorde începând cu luna septembrie. Acest ajutor pentru românii cu venituri mici este pentru a-și putea achita facturile, cele mai multe dintre acestea restante. Peste patru milioane de persoane beneficiază de carduri, iar bugetul total al programului este de 2,8 miliarde de lei. Ultima tranșă de bani va intra luna viitoare pe cardurile speciale ale românilor cu pensii mici, potrivit informațiilor oferite de fostul ministru al Fondurilor Europene, Marcel Boloș. “Reamintesc faptul că din septembrie vom furniza alți 700 de lei pe cele 2,1 milioane de carduri”. Ajutorul poate fi utilizat pentru plata acestor servicii sau produse, cum ar fi: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Până în momentul de față, au fost emise și distribuite peste două milioane de carduri de energie destinate românilor vulnerabili și au fost soluționate 17.700 anchete sociale, pentru care sunt emise și distribuite carduri.

Acest tip de ajutor nu va dispărea

Cardul de energie care se distribuie persoanelor vulnerabile, cu pensii mici, pentru plata facturilor, nu va dispărea. Astfel, tranșa din septembrie va fi urmată de altele și în 2024, deși Comisia Europeană a sugerat sistarea subvențiilor generate de războiul din Ucraina.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, în iarna 2023 – 2024, prețurile la energie vor fi plafonate la fel cum s-a întâmplat și în sezonul trecut. “Avem azi un proiect de ordonanță de urgență prin care asigurăm decontarea unor plăți pentru furnizorii de energie pentru ca sistemul să fie în continuare perfect funcțional, cum a fost și anul trecut, cu prețuri plafonate”, a spus premierul, săptămâna trecută.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.