Noi imagini ale abuzului fostului episcop de Huși: Onilă, în genunchi, pervers și grețos! (VIDEO)

SCABROS… Conținutul dosarului în care fostul episcop de Huși, Corneliu Onilă, și mâna sa dreaptă, Sebastian Jitaru, sunt trimiși în judecată pentru abuzurile asupra elevilor seminariști, a devenit public. Astfel, câteva secvențe cu fostul episcop al Hușilor, în posturi repulsive și perverse, au fost deja date de reporterii site-ului safielumina.ro, ca un preambul, spun ei, pentru viitoarele materiale video, ce ar fi cu mult mai abjecte decât ceea ce s-a văzut până acum. Mulți vasluieni au fost îngroziți să îl privească pe fostul episcop Onilă, neblurat, pupându-se grețos cu minorii sau făcându-le sex oral băieților seminariști, în baia palatului episcopal. “Sunt imagini traumatizante! Toți din județul acesta am fost niște proști. Impostorul ne-a păcălit pe toți. Noi îi pupam mâna în biserică, iar el pupa altceva prin WC-uri. Vinovați sunt cei care au știut și au tăcut. Și ei trebuie pedepsiți”, au comentat, vehemenți, vasluienii în dreptul imaginilor scandaloase, publicate de site-ul safielumina.ro.

97 de pagini are rechizitoriul în care procurorii refac calvarul abuzurilor de la Huși, iar 42 de persoane au fost chemate să depună mărturie. Adulții din dosar, preoți în marea lor majoritate, s-a dovedit că știau bine de tot acest desfrâu, dar toți au recunoscut în fața anchetatorilor că nu au făcut nimic pentru a salva copiii de abuz sau pentru a-i demasca pe abuzatori. Și-au justificat tăcerea prin aceea că le era teamă ca nu vor izbuti nimic, iar apoi vor suferi consecințele, respectiv răzbunarea episcopului, pe care îl credeau de neclintit din funcția de ierarh al Hușilor. Nici despre celălalt abuzator, mult mai rău și mai feroce, Sebastian Jitaru, preoții martori nu au suflat o vorbă. Mai mult, unii s-au coalizat cu el pentru șantajarea episcopului Onilă. Îl numea “padre Sebastian” și îl încurajau să meargă cu șantajul până când va ajunge episcop vicar al Episcopiei. Într-unul din filmulețele din dosar, se vede cum preoții s-au adunat într-un birou al Eparhiei, pentru a viziona o partidă de sex dintre sceleratul Onilă și un elev seminarist. Se hlizesc inept, privesc, comentează și pun la cale șantajul. “Să fim o trupă unită”, spune, entuziast, unul dintre ei. De fapt, așa și erau: o trupă de derbedei, deghizați în sfioase fețe bisericești. Procurorii au lucrat la detaliile anchetei vreme de 16 luni și au reușit să pună la dispoziția instanței zeci de mijloace de probă.

“Copiilor le era teamă să nu fie dați afară din școală, dacă nu acceptă. Le era și rușine să povestească părinților”

Conținutul rechizitoriului scoate la iveală relatări cumplite. Foștii elevi de Seminar povestesc cum au fost violați mai întâi de arhimandritul Jitaru, apoi trimiși să întrețină relații intime cu episcopul Onilă, dar și să îl filmeze pe ascuns. Copiii erau, așadar, folosiți de două ori: odată pentru abuzul fizic, iar apoi, pentru a fi la mijloc, în lupta pentru putere, dintre Jitaru și Onilă. Un alt elev povestește cum s-a întâmplat să fie luat nu doar din cămin, la ore târzii din noapte, pentru a fi dus în chiliile celor doi, ci era luat chiar de acasă, de la părinți. A fost dus și abuzat inclusiv într-o pădure, după cum le-a declarat tânărul absolvent de seminar, anchetatorilor. Tinerii le-au spus procurorilor că au tăcut de frică. Vedeau că nu au susținerea nimănui. Le era teamă să nu fie dați afară din școală, dacă se opun abuzului. Le era și rușine să povestească părinților sau altor apropiați. “Profesorii de la Seminar știau tot ce se întâmplă. Toți preoții știau”, au declarat victimele.

Onilă o duce bine! Mai are și câțiva admiratori prin Episcopia Hușilor, care îi transmit mesaje printr-o lumânăreasă devotată

Procurorii acuză, victimele plâng, dar Corneliu Onilă, acum în vârstă de 55 de ani, o duce bine! Fostul episcop și-a menținut rangul și privilegiile, iar reporterii l-au filmat recent la fereastra vilei în care trăiește la Mănăstirea Văratec. Privea pe geam și admira peisajul. Are șofer, are aghiotant, iar maicile îi au grija. Ba, mai mult, inclusiv în Episcopia Hușilor mai are niște susținători. “Mulți preoți îl respectă și tot pe el îl consideră episcopul lor. Prin mine, care mă duc la Văratec după Preasfinția Sa, ei îi transmit mesaje”, spunea, dăunăzi, Carmen Angheluș, o fostă lumânăreasă de la Catedrala Episcopală, mare susținătoare a lui Onilă. Dacă au sau nu aceste mesaje legătură cu procesul în care e inculpat, se va vedea în timp. Trebuie spus că, pe fond, încă nu a fost fixat primul termen de judecată în dosarul nr. 647/45/.2020, de la Curtea de Apel Iași, în care Onilă Cornel și Sebastian Jitaru sunt acuzați de “viol”. Avocații lor au ridicat o serie de excepții, care vor fi analizate de instanță în camera preliminară, pe data de 4 februarie.
8 COMENTARII

 1. Este inimaginabil ce au făcut aceste scârbe! Nu mai vorbim din punct de vedere crestinesc; , omenește ,moral,etic, etc. acești indivizi nu pot fi numiți oameni! Dumnezeu, încă curând va judeca lumea după dreptatea Lui!

 2. Eu nu pot sa pricep de ce autoritățile bisericești locale , recte mitropolia Moldovei și Bucovinei,nu-l “determina” pe porcovanu Cornel macar să-și de-a demisia dacă ei nu vor să-l de-a afara!
  BOR-ul are probleme muuult mai mari ,nu se ocupă ei cu….mizilicuri d- astea.

  • Le e frică să nu toarne el în răzbunare, ce știe….

   Zice vreo cineva că prin alte părți…. nu tot așa?

   Biserica = organizație mafiotă care trebuie desființată imediat.
   Da’ cu cine, cu cre(ș)tinii pupători de hoituri?

LĂSAȚI UN MESAJ