Noi imagini de la protest: Un tânăr care a scăpat dintr-o mașină a Jandarmeriei a fost prins după o cursă de zeci de metri

Trei dosare penale pentru ultraj, furt, distrugere și port ilegal de arme albe, o reținere, 12 jandarmi loviți și pagube de zeci de mii de euro în Piața Unirii din București. Așa sună bilanțul ciocnirilor de noaptea trecută, de la finalul protestelor anti-restricții din Capitală. S-au dat peste 200 de amenzi în București și aproape tot atâția protestatari violenți și-au petrecut noaptea la audieri.

La ora 17:00 a început protestul anunțat pe Facebook de partidul AUR. La scurt timp apare și primul incident. Unul dintre protestatari intră în conflict cu jandarmii. Bărbatul care nu purta mască a refuzat să se legitimeze, a devenit violent și a început să se lupte cu forțele de ordine.

La ora 18:00, în Piața Universității încep să se strângă din ce în ce mai mulți protestatari.

Aproape 600 de protestatari pleacă la ora 19.00 din Piața Universității către Piața Victoriei în marș.

La ora 20:00, o parte dintre protestatari rămân în Piața Victoriei. Alți în jur de 1.500 pleacă în marș pe străzi, ulterior se întorc în fața Guvernului. În piață se aud și petarde.

La la ora 21:00, manifestanții țin un moment de reculegere.

La ora 22:00, deși în Capitală este interzisă circulația din cauza numărului mare de infectări cu SARS CoV-2, cei 4.500 de protestatari au continuat manifestațiile. Au urmat momente tensionate în care un jurnalist Digi24 a fost amenințat de un protestatar.

Puțin după ora 23:00, numărul jandarmilor a fost suplimentat. Cei 400 de protestatari rămași în piață încep să arunce cu obiecte către forțele de ordine.

La miezul nopțiiprotestatarii pleacă spre Bulevardul Unirii. O parte dintre ei au devenit violenți și au început să atace jandarmii. Au spart geamuri, au vandalizat stații STB, au dat foc coșurilor de gunoi, au spart vitrinele unor magazine. Mulți au fost încătușați și băgați în dubele jandarmilor.

Până acum au fost identificate 188 de persoane, cele mai multe au fost amendate. Riscă acum și dosar penal. Audierile au durat până dimineața. S-au dat amenzi de 200.000 de lei, iar primul protestatar violent a fost și reținut. …https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/noi-imagini-de-la-protest-un-tanar-care-a-scapat-dintr-o-masina-a-jandarmeriei-a-fost-prins-dupa-o-cursa-de-zeci-de-metri-1478501
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ