Noi reguli în cimitire. Coroanele din plastic sau cu sârmă vor fi interzise

De la 1 iunie, coroanele din plastic sau cu inserţii din sârmă vor fi interzise în Cimitirul Municipal Oradea. Directorul ADP Oradea, Liviu Andrica, spune că “în trei zile se adună de pe morminte un munte de deşeuri ce nu pot fi reciclate şi pentru depozitarea cărora trebuie să plătim bani grei”.

„Începând din 1 iunie vom interzice comercializarea coroanelor din plastic şi a celor cu inserţii de sârmă în pieţele orădene. La fel, voi da dispoziţie să se interzică intrarea în Cimitirul Municipal cu astfel de coroane”, a anunţat directorul Administraţiei Domeniului Public, Liviu Andrica, citat de ebihoreanul.ro.„Coroanele din plastic nu pot fi date la topit pentru că nu scrie nicăieri ce fel de plastic este, iar cele naturale, dar cu sârmă, nu pot fi tocate pentru compost fiindcă blochează maşina. Practic, sunt gunoaie pentru care trebuie să plătim”, a explicat Andrica.

Directorul ADP Oradea susţin că ridicarea şi depozitarea deşeurile din plastic rezultate din coroanele puse pe morminte în cimitire au un preţ foarte mare şi îndeamnă comercianţii şi rudele celor înmormântaţi în Cimitirul Municipal din Oradea să aleagă coroane biodegradabile.

„Comercianţii de coroane vor trebui să se reprofileze pe coroane din materiale biodegradabile sau pe vânzarea de flori. Portarii vor verifica fiecare coroană care intră în cimitir. Dacă este neconformă, va trebui lăsată afară”, a  avertizat directorul, conform sursei citate. …https://www.romaniatv.net/noi-reguli-in-cimitire-coroanele-din-plastic-sau-cu-sarma-vor-fi-interzise_5449123.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ