15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Noi restricții, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă

RELAXARE…Măsurile vor face posibilă deplasarea cetățenilor de la o anumită oră, mai ales în momentul trecerii dintre ani.

ANUNȚ… Anul acesta, sărbătorile de iarnă vin la pachet cu noi restricții. Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, care a dat însă asigurări că măsurile nu vor face imposibilă deplasarea cetățenilor de la o anumită oră, mai ales în momentul trecerii dintre ani.

„Măsurile pentru sărbători vor fi dezbătute și adoptate în cursul acestei săptămâni. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este firesc pentru această perioadă, rugămintea este să înțeleagă, chiar dacă incidența este mică sau va fi mică, în perioada sărbătorilor de iarnă, utilizarea corectă a măștii, în spații aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, este absolut obligatorie. Vom avea o presiune suplimentară din cauza acestei tulpini noi, Omicron, și cred că fiecare are responsabilitatea de a se proteja nu numai personal, dar și pe cei cu care venim în contact. (…) Nu recomandăm să fie evenimente cu număr mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri, dar dacă acest lucru se întâmplă și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Populația nu trebuie să creadă că o incidență scăzută reprezintă un element de nerespectare a unor reguli, ci dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape de normalitate”, a spus Rafila. Întrebat despre sărbătorirea, în stradă, a momentului trecerii dintre ani, Rafila a replicat: „Vom discuta aceste lucruri, dar nu vor fi măsuri stupide care să facă imposibilă deplasarea, în timp util, la domiciliu. (…) Fiți convinși că nu vor fi introduse măsuri care să nu poată să fie respectate”

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here