spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
23-feb.-2024

Noi semafoare la șase treceri de pietoni din municipiul Vaslui

- Advertisement -
ILUMINAT… Așa vor arăta trecerile de pietoni, pe timp de noapte, după ce vor fi montate cele șase noi semafoare

FLUIDIZARE SAU BLOCAJ ȘI MAI MARE?… Două dintre arterele principale ale municipiului Vaslui vor fi semaforizate cu noi echipamente menite să sporească fluidizarea circulației rutiere și să semnalizeze mai bine trecerile de pietoni. Primul pas în acest sens va fi făcut în ședința de Consiliu Local de joi, când proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții “Semaforizare străzi Ștefan cel Mare și Republicii” va fi supus votului consilierilor.

Pentru acest proiect de hotărâre, Primăria municipiului Vaslui a apelat la o firmă specializată care a făcut studii de trafic și în alte orașe mari din țară, precum Iași, Cluj-Napoca sau Timișoara. Potrivit raportului acestui proiect de hotărâre, decizia de a fi montate semafoare la mai multe treceri de pietoni de pe cele două străzi a fost luată ținându-se cont de coeficienții de evoluție a traficului. Se estimează o creștere a traficului rutier în următorii ani, pe fondul creșterii cererii de bunuri și servicii. “Prin semaforizarea intersecțiilor și trecerilor de pietoni propuse se preconizează că traficul se va desfășura mult mai fluent, dar și mai sigur, ținându-se cont și de faptul că se estimează o creștere a numărului de vehicule din municipiul Vaslui în anii următori”, se arată în document. Potrivit reprezentanților Primăriei Vaslui, cele șase semafoare vor fi montate astfel: la trecerea de pietoni din fața magazinului Aurocor din gară, la trecerea de pietoni din fața Școlii nr. 6 “Mihai Eminescu”, la trecerea de pietoni de pe strada Walter Mărăcineanu din fața Confecții, la trecerea de pietoni de la Winmarkt- fostul magazin Central, la trecerea de pietoni din fața Școlii nr. 2 “Dimitrie Cantemir” și la trecerea de pietoni din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui. Semafoarele nou montate vor fi sincronizate cu cele aflate deja în zonele respective, astfel că municipalitatea speră să nu se creeze noi blocaje în trafic.

Principalele lucrări propuse

Valoarea totală a investiției se ridică la aproape 1,2 milioane de lei, iar durata de realizare este de opt luni. Cu acești bani se vor monta stâlpi noi pentru semafoare, din oțel, galvanizați la cald, cu flanșe și ușe de vizitare, fiecare stâlp având propria priză de împământare. La fiecare trecere de pietoni vor fi montați câte doi stâlpi, de o parte și de cealaltă a străzii, stâlpi de 6.6 m înălțime cu consolă de 4 m. Semafoarele vor fi dotate cu buton pentru pietoni, astfel că traversarea pietonilor va fi la cerere, după un timp minim recomandat de 60 de secunde. De asemenea, semafoarele vor fi dotate cu dispozitive acustice pentru nevăzători precum și cu proiectoare pentru suprailuminarea trecerii de pietoni pe timpul fazei de traversare. Toate semafoarele vor fi cu sistem de iluminat cu LED-uri și vor avea camere se supraveghere. Trebuie precizat că, în ultimii ani, în municipiul Vaslui au mai fost montate semafoare cu dispozitive acustice pentru nevăzători, însă această dotare a fost anulată, după ce mai mulți cetățeni ai orașului s-au plâns de zgomotele produse. Viață prea lungă nu au avut nici butoanele pentru pietoni, care au devenit nefuncționale la scurt timp după ce au fost montate.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

5 COMENTARII

  1. Semafoare la Tribunal, Recumed, Piata Traian, trecerea de pietoni dupa sensul giratoriu spre gara(magazin Tom), la trecerea de pietoni de la Raiffeisen. Haideti sa impartim echitabil timpul din trafic: un trafic fluid este si mai putin poluant. Nu este ok pentru nimeni ca pe strazile cu 4 benzi sa nu fie semafoare. Se sta in trafic pana traverseaza pientonul 4 benzi, nici bine nu a ajuns ca pune altul piciorul pe trecerea de pietoni. Pe bune ?

  2. Butoanele alea pentru trecerea pietonilor o sa devina nefunctionale in mai putin de o luna. Peste tot in UE, pietionii sunt prioritatea numarul 1, dar in Vaslui sunt vazuti ca ultimii oameni, ca niste sarantoci care nu-si permit sa se duca la magazinul din colt cu masina din dotare. A-ti nenorocit toate trotuarele cu lucrarile la apa si la cabluri. A-ti mai trasat la misto si niste dungi de vopsea pe care le numiti piste de bicicleta in locuri in care abia incap 2 persoane pe latimea trotuarului.Acum va bateti complet joc de ei si ii puneti sa astepte la trecerea de pietoni pana la sfantul asteapta ca sa treaca strada. Bravo dpmn primar!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.