spot_imgspot_img
spot_img
-0.6 C
Vaslui
11-dec.-2023

Noile tramvaie PESA au ieșit pe străzile din Iași. Primii călători circulă, astăzi, cu garniturile din Polonia

- Advertisement -

Tramvaiele PESA au ieşit la stradă în mod oficial, astăzi, 9 septembrie 2021. Acestea sunt fabricate în Polonia, iar din aceste considerente, la evenimentul de inaugurare a acestora participă și Ambasadorul Poloniei în România, dar și reprezentanții companiei producătoare.

De asemenea, la eveniment a participat Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, dar și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

Tramvaiele PES au ieșit pe traseu astăzi, 9 septembrie 2021

Vești bune pentru ieșeni. Aceștia vor putea circula cu noile tramvaie făcute de PESA de astăzi, 9 septembrie 2021. Astfel, după o lungă așteptare cauzată de faptul că vatmanii au fost instruiți pentru a le utiliza, dar și de faptul că mai multe stații de tramvaie nu îndeplineau normele condițiile de deplasare a tramvaielor PESA.

„Modificarea peroanelor de acces pentru călători s-a făcut după ce primul model a ajuns în Iași. Tot ce a fost pe zona industrială s-a făcut deja adaptat în ultimul an de construcție. Totul – după modelul nou. Sunt circa 160 de peroane în municipiul Iași. Acum, construirea peroanelor este adaptată acestei soluții tehnologice, nu pentru cele destinate tramvaielor cu podea înaltă. Unde strada nu permite lărgirea, situația este cu totul alta”, a spus în urmă cu două zile primarul Mihai Chirica.

Cum vor circula noile garnituri, în municipiul Iași

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a transmis faptul că garniturile PESA aduse în Iași vor fi scoase treptat pe trasee. Astfel, două din cele șase garnituri PESA vor circula în aceste zile, traseele urmând a fi alternate. Celelalte 4 vor fi scoase din depou de săptămâna viitoare. …https://www.bzi.ro/noile-tramvaie-pesa-au-iesit-pe-strazile-din-iasi-primii-calatori-circula-astazi-cu-garniturile-din-polonia-live-video-foto-4266976?utm_source=website&utm_medium=breaking

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Ce shmekeri suntem ! Facem tamvaie de calitate , moderne , la Arad si importam din Polonia ! Logica ar fi ca trebuie ajutata economia poloneza , cumparand mancare, haine, incaltaminte, articole de menaj … etc , din Polonia 🙁

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.