spot_img
17 C
Vaslui
15-iun.-2024
spot_img

Nord-estul SUA este paralizat de o furtună de zăpadă extrem de puternică VIDEO

- Advertisement -

1400 de zboruri au fost anulate la New York, New Jersey, Philadelphia sau Washington DC. În întregul stat Massachussets, ca şi în celelalte state de pe coasta atlantică a Americii a fost decretată starea de urgenţă. Potrivit prognozei meteo, acesta este doar începutul.

Coşmarul blocajelor în reţelele de transport s-a mutat din Europa în America. O cincime din teritoriul Statelor Unite este paralizat de o uriaşă furtună de zăpadă care, încă de ieri, a închis aeroporturi şi a provocat sute de accidente pe şosele.

Nord-estul Statelor Unite este prizonierul zăpezii. Serviciul Meteorologic naţional a emis avertismente severe de furtună de zăpadă pe aproape toată coasta atlantică a ţării. Stratul de omăt la New York, Boston sau New Jersey a depăşit în această noapte 50 de centimetri, iar deplasarea de orice fel se dovedeşte o aventură extrem de riscantă. Furtuna afectează sute de mii de oameni care ar fi trebuit să revină la serviciu după minivacanţa de Crăciun.

Cel puţin 1400 de zboruri au fost anulate pînă în prezent de pe aeroporturile din regiune, iar compania feroviară Amtrak a anulat toate cursele între New York şi Boston. De altfel, în întregul stat Massachussets, ca şi în celelalte state de pe coasta atlantică a Americii a fost decretată starea de urgenţă. Serviciile de deszăpezire din cel puţin 12 state sunt în prezent solicitate la maximum – la fel şi cele care tractează maşinile ieşite de pe carosabil.

Acesta este însă doar începutul, potrivit prognozei meteo. Autorităţile locale şi federale se aşteaptă ca mult mai multe neplăceri cauzate de furtuna de zăpadă să se producă astăzi. Alarmaţi de ceea ce se anunţă o iarnă extrem de grea, americanii au dat buzna de duminică în magazine, înlocuind, de multe ori, tradiţionalele cumpărături de după Crăciun cu alimente şi ustensile pentru deszăpezire. Şi în estul Canadei se aşteaptă probleme similare în cursul următoarelor două zile.

realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.