Norocoasã: Directoarea Spitalului Husi a fentat moartea!

PROBLEME… Directoarea Spitalului din Husi, medicul Lucia Rotaru, în vârstã de 62 de ani, a scãpat ca prin urechile acului de un infarct care ar fi putut avea un deznodãmânt tragic. În urmã cu câteva zile, medicul a simtit în piept întepãturi atipice, crezând, initial, cã este vorba doar despre simptomele unei rãceli, mai ales cã relativ recent fãcuse un control medical amãnuntit. Dupã examinarea fãcutã la Spitalul Husi, dacã nu s-ar fi dus de urgentã la Iasi, unde i-a fost montat un stent la inimã, cardiologii au spus cã, în cel mult 12 ore, lucrurile puteau fi fatale.

Luciei Rotaru, managerul Spitalului Husi, i-a trecut glontul pe la ureche, spun apropiatii. Aceasta s-a simtit rãu zilele trecute, dar a pus, initial, simptomele mai mult pe seama unei rãceli, mai ales cã în luna mai fusese la un control medical amplu. La Spitalul municipal Husi a fost examinatã, iar rezultatele erau în parametri normali, însã, din precautie, medicul a plecat la Iasi, acolo unde se pot face investigatii mult mai amãnuntite la inimã. “Eu mi-am fãcut probleme, mai ales pentru cã avem antecedente în familia, de aceea am spus cã e bine, totusi, sã merg la Iasi, dupã controlul fãcut la Spitalul Husi. Cred cã a fost o decizie bunã, pentru cã, dupã ceea ce s-a întâmplat, chiar cred si eu cã mi-a trecut glontul pe la ureche”, a confirmat situatia dr. Lucia Rotaru.

“Fiecare minut este important si face diferenta între viatã si moarte. Nu conteazã cã esti medic”

Dacã ar mai fi amânat fie si cu 12 ore, au spus medicii ieseni, situatia putea fi fatalã. Acestia au sesizat la timp cã unul din vasele coronariene se obtureazã si se impune o interventie rapidã, prin montarea unui stent. “De aceea este foarte important ca fiecare persoanã, la primele semne de boalã, la primele indicii care ar putea arãta cã organismul nu este în regulã, trebuie mers la medic. De multe ori, fiecare minut este important si face diferenta între viatã si moarte. Nu conteazã dacã esti medic”, a spus Lucia Rotaru, managerul Spitalului Husi.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ