spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
22-feb.-2024

Norul de praf care traversează România conține și particule rezultate din incendiile din Ucraina

- Advertisement -

Un nor de praf care traversează în ultimele zile România a stârnit îngrijorare în mai multe orașe din țară. Specialiștii au concluzionat că norul conține și particule rezultate din incendiile provocate de războiul din Ucraina.

Meteorologii au reacționat în urma apariției norului de praf care i-a îngrijorat pe locuitorii zonei de nord-est a României. Specialiștii de la Meteo Moldova au transmis faptul că norul de praf se întinde din Peninsula Crimeea până la granița cu Belarus.

„Transportul de praf în troposfera joasă din regiunile de la nord de Marea Neagră s-a redus semnificativ în timpul nopții. Pe imaginile satelitare MODIS de ieri se poate vedea în mod distinct transportul de praf la macroscară, cu două areale distincte, unul din regiunea Moldovei în care praful e transportat într-o masă de aer ușor instabilă, dar și un areal foarte bine conturat în care transportul de praf se defășura într-o masă de aer stabilă. Interesul mare pentru acest fenomen a fost dat evident de desfășurările geopolitice în curs la est de România. Așa cum am spus de ieri, în mod cert, în norul de praf de ieri am avut cu siguranță și doze mici de rezultante din incendiile asociate războiului din Ucraina. Doar că aceste mici suspensii au ajuns și ajung în regiunea țării noastre de la începutul războiului atunci când sunt condiții favorabile de circulație atmosferică, adică circulație atmosferică dinspre est, fără să le remarcăm”, a transmis conf. dr. Lucian Sfîcă, specialist Meteo Moldova…https://adevarul.ro/stiri-locale/iasi/norul-de-praf-care-traverseaza-romania-contine-si-2200358.html?utm_campaign=box_deschidere&utm_source=adevarul.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.