Norul Saharian va fi prezent în România de Paşte, anunţă meteorologii

Veşti îngrijorătoare pentru români, un nor de praf va fi prezent deasupra ţării noastre. Acesta poate fi observat la început în regiunile sud-vestice, iar apoi în restul ţării. Toată această acţiune s-ar petrece în perioada 30 aprile – 3 mai. Norul va trece deasupra ţării noastre, acesta provenind din nordul Africii, fiind o masă de aer tropical ce conţine particule de praf de orginie sahariană. România nu va fi singura ţara prin care trece norul de aer, acesta va fi prezent în mai multe ţări din sud-estul Europei.

Concentraţiile particulelor de praf care vor fi prezente deasupra teritoriului ţării noastre, vor fi mult mai reduse în comparaţie cu cele din zonele Balcanice sau din zona Italiei. Zonele de pe teritoriul ţării noastre care vor fi afectate de acest nor se vor putea observa abia la finalul săptămânii (1 şi 2 mai), în special în regiunile sud-vestice şi abia după în restul ţării.

În urmă cu două zile o regiune din China a fost lovită de acest nor

Zilele trecute China s-a confruntat cu un fenomen meteorologic extrem. Este vorba despre o furtună de nisip care a acoperit locuinţe, clădiri dar şi fabrici. Zona care a fost afectată este provincia Gansu din nord-vestul Chinei, aici fiind detectată prima dată furtuna. Cu toate că imaginile surprinse erau fascinante şi nemaivăzute, în realitate lucrurile sunt foarte grave. Din cauza fenomenului meteorologic se pot cauza poluare, accidente rutiere,  dar și probleme de ordin sanitar pentru populație.

Furtunile de acest fel nu sunt o noutate pentru locuitorii Chinei. Acestea provin din deşertul Gobi, care este situat între China şi Mongolia. Martorii care au asistat la acest fenomen meteorologic, au fost foarte înspăimântați când deodată cerul s-a făcut galben. Norul saharian nu a provocat doar frică, ci şi o poluare atmosferică ridicată, iar companiile aeriene au fost nevoite să-şi oprească activitatea. Autorităţile încearcă de ani buni să oprească acest fenomen prin reîmpăduririle zonei de la periferia deşertului, pentru a face un „Mare Zid Verde”….https://www.bzi.ro/norul-saharian-va-fi-prezent-in-romania-de-paste-anunta-meteorologii-4178309?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ