1.6 C
Vaslui
01-dec.-2022

Note de unu, trei și patru la concursul pentru șefia Vămii Albița!

- Advertisement -
DIFICIL… Subiectele le-au dat bătăi de cap candidaților, niciunul nu a reușit să promoveze concursul.

EȘEC… Au vrut să fie șefi cu acte în regulă la Vămile cele mai importante din cadrul „Regionalei” Iași, însă, în urma concursului susținut ieri, pe 25 iulie, pentru ocuparea funcțiilor de conducere, aspiranții la conducerile vămilor de la Albița, Sculeni, Costești sau Bacău au luat note extrem de mici! Niciunul dintre ei nu a reușit să ia măcar o notă de 5,00, semn că ori emoțiile au fost prea intense, ori subiectele au fost extrem de grele sau, mai grav, lipsa cunoștințelor teoretice în propria lor meserie i-a făcut să ia note de care niciun elev de gimanziu n-ar fi mândru! Cum rezultatele afișate au fost anonimizate, în mod cert încă nu pot fi alăturate anumite rezultate de numele aspiranților, deși, la cât de slabe sunt rezultatele, eventualele confuzii… n-ar leza pe niciun candidat. Pentru Biroul Vamal Albița notele celor trei candidați s-au învărtit între 1,2 și 4,7. Și la Vama Sculeni s-au luat note între 0,6 și 2,20. „Acum, cum rămâne cu scandalul care anunța prin culise faptul că aceștia știu deja subiectele, iar proba scrisă e o formalitate?!”, au comentat cârcotașii. Comisia de examen a decis respingerea, așadar, a candidaților pentru funcțiile publice de conducere din cadrul DRV Iași.

S-au publicat rezultatele concursului pentru posturile libere de la Vămile din cadrul Direcției Vamale Regionale Iași, însă, cel puțin pentru cele privind funcțiile de conducere, notele rezultate din punctajele obținute s-au dovedit a fi de toată jena. Candidații care au răvnit pentru funcția de conducere a Vămii Sculeni au izbutit „performanța” să ia note între 0,6, și 2,2. Candidații pentru funcția de șef la Albița se pot considera mult mai bine pregătiți, căci cele trei note au fost.. 3,50, 1,20 și, respectiv, 4,70. Nici ceilalți candidați care s-au prezentat la proba scrisă, pentru funcțiile de conducere ale Vămilor Stânca-Costești și Bacău (de interior) nu au obținut rezultate mai bune, așa că cârcotași s-au uitat lung la cunoștințele demonstrate în scris ale acestor vameși cu experiență. „Au fost prea multe voci care au comentat faptul că iar se cunosc subiectele și, cu siguranță, s-au schimbat temele, fără ca ei să știe. De aceea au avut ocazia să arate valoarea lor concretă. Aceasta este. Cât au luat, atât se pricep. Nimeni nu crede că subiectele au vizat aspecte de Fizică Cuantică, ci au vizat exact problematica și legislația serviciului vamal și a atribuțiilor de serviciu. Cum să nu fii în stare să iei măcar un 7,00, un 8,00, ca să nu spun nota maximă, dacă tot pretinzi să fii șef peste alții”, au spus unii vameși, ironici, la aflarea rezultatelor.

Candidații susțin însă că subiectele au fost extrem de dificile și că efectiv au avut de reprodus legislația. De altfel, până acum s-au organizat concursuri pentru Regionalele Iași, Galați și București și niciun candidat nu a reușit să ia concursul.

Funcțiile de conducere vor rămâne neocupate, până la noi ordine

De reamintit că Direcția Vamală Regională Iași a scos recent la concurs 59 de posturi libere în sistem, la toate punctele vamale de pe granița de est a Uniunii Europene. Au fost scoase la concurs nu doar funcții de execuție, ci și funcțiile de conducere de la Bacșu (aeroport), Suceava (aeroport), Rădăuți-Prut și Siret, însă aici candidații au absentat, dar și la Albița, Sculeni, Stănca Costești și Bacău (de interior), ai căror candidați au fost respinși, din cauza rezultatelor foarte slabe.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Care e noutatea ?
    In toate instituțiile publice e la fel, nu degeaba vor sa elimine examenele și sa fie puși în posturi doar cu numiri și promovări
    Legi în direcția asta au început sa se dea , cat de curând se va întâmpla si n-o sa mai fie nimeni in postura rușinoasa de idiot :)) sef direct

  2. Ignat nota 0,6 e de toată rușinea ! Și cât de mândru și de interesant se dă parca deține adevarul absolut dar se dovedește încă o data ca e prost grămada .Toată viața a futut niște hârtii și nu a făcut nimic notabil , decât poate niște șorticarii cu tiruri cu tigari .Ar trebui cu toții la cabine la munca de jos , in linia întâi sa-i văd cum aplica cunoștințele teoretice de nota 1 ( unu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.