spot_imgspot_img
9.6 C
Vaslui
25-feb.-2024

„Note Despre Linie”, expoziție de artă de Dragoș Pătrașcu!

- Advertisement -
EVENIMENT… Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad este onorat să vă invite la evenimentul de excepție „Note Despre Linie”, o expoziție unicat!

NOUTATE… Eveniment de Excepție la Muzeul Vasile Pârvan din Barlad: „Note Despre Linie” – Expoziție și Lansare de Catalog al Colecției Dragoș Pătrașcu! Muzeul Vasile Pârvan din Bârlad este onorat să vă invite la evenimentul de excepție „Note Despre Linie”, care va avea loc în data de 9 decembrie, începând cu ora 11.00, la Casa Sturdza. Expoziția alătură 20 de desene unei serii de obiecte și asamblaje grupate într-o instalație de mari dimensiuni. Desenele parcurg o perioadă de 15 ani (din 1996 până în prezent), o parte dintre ele fiind relaționate cu fotografii și obiecte asamblate. Aparținând mai multor cicluri, desenele sunt reașezate sub „umbrela” Note despre linie, elementul care le unește. Obiectele și instalația sunt concepute precum un desen de mari dimensiuni în care linia contururilor, elementele grafice tridimensionale, structurile și texturile folosite, desenele de pe unele elemente conferă o unitate stilistică.

Dragoș Pătrașcu (născut la Florești, județ Vaslui, în anul 1954) este profesor la Academia de Artă din Iași. Palmaresul său include expoziții personale în Austria, Rusia, Germania, Canada și Franța. Această inițiativă deosebită este dedicată prezentării expoziției de artă ce aduce în prim-plan creațiile remarcabile din colecția Dragoș Pătrașcu, recent donată muzeului nostru. Expoziția, sub semnătura „Note Despre Linie”, explorează diversitatea și profunzimea artei, evidențiind întreaga activitate a artistului și elemente esențiale ale exprimării artistice. Evenimentul va include și lansarea oficială a Catalogului de Artă al Colecției Dragoș Pătrașcu, care documentează și pune în valoare capodoperele artistului, contribuind astfel la înțelegerea și aprecierea bogăției culturale și artistice pe care acesta o oferă comunității noastre. Locația este „Casa Sturdza, Muzeul Vasile Pârvan, Barlad”, iar invitat special Maria Bilasevschi.

„Linia, mijloc de expresie care m-a «înghițit»  încă de la începutul relației noastre, continuă să mă fascineze. Conceptul, subiectul, povestea desenelor devin de multe ori un pretext, linia punând stăpânire pe teritoriu, urmându-și calea. Linie-vis, linie-piatră, linie-cuvânt, linie-ploaie, linie-furtună, linie-ceartă, linie-împăcare, linie-bucurie, linie-disperare, linie-moarte…”, spune artistul Dragoș Pătrașcu.

„Personaj constructiv, generos, plin de inițiative de grup, în marea lui bunăcuviință personală, Dragoș Pătrașcu s-a implicat în conducerea breslei, a trecut printr-un doctorat în estetica analitică și formează studenți și masteranzi în grafică la Universitatea «George Enescu» din Iași. Hârtia alba i-a fost atât de familiară încât a transformat-o în așternutul stării a treia, între vis și diurn, desenul fantasmatic a devenit un fapt cotidian pentru Dragoș Pătrașcu. A obținut o acuitate de ac hipodermic și o ușurătate de borangic a liniei care poate răsuci orice fel de anatomie – de la pletoricele nuduri feminine la atelaje, aglomerări piranesiene, hibridizări zoologice” spune și Aurelia Mocanu în „Ziarul de duminică”.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.