spot_imgspot_img
11.1 C
Vaslui
26-apr.-2024

Note mici la a doua sesiune de BAC, rata de promovabilitate sub media pe țară!

- Advertisement -
ÎN SCĂDERE… În Vaslui, rata de promovare la BAC (a doua sesiune) este mai mică cu 6,6% decât anul trecut.

REZULTATE… Județul Vaslui a înregistrat rezultate dezastruoase la cea de-a doua sesiune de BAC din acest an. Rata de promovare – 29,6% – este sub media pe țară – 30,3% și mai mică cu 6,6% decât cea din 2020 (36,2%). Astfel, mai puțin de 1 din trei candidați din Vaslui, care au participat la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului,au promovat examenul. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, din cei 778 de candidați înscriși, 170 nu s-au prezentat, iar 428 elevi au picat examenul. Cea mai mare notă a fost obținută de un elev de la Liceul “Al. I. Cuza” Bârlad – 9,95 la geografie, iar cea mai mare medie – 8,05, obținută tot de un elev de la Liceul “Al. I. Cuza”. Cele mai mici note au fost obținute la liceele din mediul rural. La Murgeni, niciunul din cei șapte elevi nu a reușit să treacă examenul, iar la Liceul “Marcel Guguianu” Zorleni, nouă elevi au primit între 1 și 2 la matematică.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele au fost publicate prin anonimizarea datelor personale ale candidaților, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).Candidații nemulțumiți de rezultate au depus constestații ieri, 31 august, în intervalul orar 12:00-18:00. În perioada 1-3 septepmbrie, vor fi soluționate, iar apoi comunicate unităților de învățământ și pe site-ul bacalaureat.edu.ro.Cele mai mari note și medii au fost obținute în Bârlad. Un elev de la Liceul “Al. I. Cuza” Bârlad a obținut nota 9,95 la geografie. Un coleg de-al său, de la aceeași unitate de învățământ, a obținut media 8,05. În sesiunea din vară, acesta căzuse examenul la Matematică, iar la celelalte discipline obținuse note destul de bune: limba și literatura română – 7,75 și geografie -9,25. A mai susținut o dată examenul la matematică și a obținut nota 7,15. Un alt elev, însă de la Liceul “Mihai Eminescu” Bârlad, a reușit să obțină, în această sesiune, nota 8,35 la limba și literatura română. După media finală – 7,75 – este al doilea elev din județ, admis la BAC, sesiunea de toamnă.

Absolvent al Liceului “Marcel Guguianu” Zorleni, respins cu media 5,96

Cele mai slabe rezultate au fost obținute în mediul rural. La Liceul “Ghenuță Coman”, niciunul din cei șapte candidați înscriși nu a reușit să obțină note, respectiv medie de trece. Spre exemplu, unul dintre aceștia a obținut 5,05 la matematică , 5,9 la anatomie și 5,4 la limba și literatura română. Pentru că media minimă de promovare este 6, acesta a fost declarat “respins”, cu media 5,45. La Liceul “Marcel Guguianu” Zorleni, din 46 de elevi înscriși, doar doi au obținut note de trecere. Unul dintre ei a primit nota 8,6 la limba și literatura română, 5 la matematică și 8,6 la anatomie, media fiind 7,4. Celălalt candidat a obținut 6,1 la limba și literatura română, 6,9 la matematică și 7,5 la biologie, media fiind de 6,83.Alți doi colegi de-ai acestora au fost respinși cu media 5,96, respectiv 5,46. Liceul “Petru Rareș“ din Vetrișoaia a avut un singur candidat înscris, care a obținut media 6,93. Liceul Tehnologic din Puiești a avut 14 candidați înscriși la această sesiune de toamnă, iar dintre aceștia, doar unul a fost declarat admis (media 6,61). Cinci candidați de la această unitate de învățământ au fost declarați respinși pentru că nu au obținut media minimă de promovare.

Cele mai slabe rezultate au fost obținute la filiera teoretică

Rata de promovare la sesiunea de toamnă a examenului de BAC, la nivel național, este de 30,3%, adică 9.703 din 32.043 de elevi prezenți au luat cel puțin media 6 acum. Asta înseamnă că mai puțin de 1 din 3 candidați a promovat în a doua sesiune, cea mai mică rată din ultimii trei ani. La probele scrise s-au prezentat 32.043 de candidați din cei 38.949 de candidați înscriși. Au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă 77 de candidați (aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni).În Vaslui, nu a existat, la această a doua sesiune, niciun astfel de caz. Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, cele mai la slabe rezultate au fost obținute de candidații care au susținut examenul pentru filiera teoretică: rată

a de promovare (28,3%) este mult mai mică decât cea de anul trecut – 40,6%. La filiera tehnologică, diferența este mult mai mică – 29,4% rată de promovare în 2021, 31,0% rată de promovare în 2020.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.