spot_imgspot_img
8.6 C
Vaslui
21-apr.-2024

Nou mesaj insultător de la francezi: „F..k you Romanian people!”

- Advertisement -

Contul de Twitter al ministerului francez de externe, „francediplo”, a fost piratat aseară. Aşa că în loc de obişnuitele mesaje despre activitatea ministerului pe site apăreau vorbe jignitoare la adresa românilor: „F..K YOU ROMANIAN PEOPLE ! I HATE YOU ALL AND I WANT DESTROY EU!” („Vă urăsc pe toţi şi vreau să distrug Uniunea Europeană”), scrie Le Point.
Contul de Twitter al ministerului francez de externe, "francediplo", a fost piratat
S-a întâmplat în aceeaşi zi când preşedintele Nicolas Sarkozy a încercat să-i convingă pe liderii europeni reuniţi la Bruxelles că expulzarea romilor din Hexagon nu încalcă legea.

În plus, liderul de la Elysee şi-a reafirmat într-o conferinţă de presă fermitatea în problema repatrierii romilor în România şi Bulgaria.

Mesajul insultător a stat pe site vreme de 40 de minute, de la 19.40 la 20.20. Apoi a fost şters şi în locul lui au apărut explicaţiile. „Contul @francediplo a fost piratat. Am şters mesajul. Am luat măsurile necesare pentru ca aşa ceva să nu se mai repete”.

Contactat de jurnaliştii francezi, reprezentanţii ministerului n-au dat prea multe detalii despre incident. Cel mai probabil un internaut a reuşit să posteze cuvintele jignitoare ori un vizitator sau un angajat al ministerului.

Franţa vs. România, episoade rasiste

Nu e prima oară când românii sunt jigniţi în Franţa. În urmă cu aproape cinci luni, în timpul emisiunii tv „On n’est pas couchés” transmisă de France 2, Jonathan Lambert îmbrăcat cu o fustă colorată a interpretat salutul românesc cu o mână întinsă, ca la cerşit. Gestul a stârnit un val de dezbateri pe forumuri şi bloguri.

Şi românii au reuşit să spargă site-ul cotidianului Le Monde unde au postat următorul mesaj „Ne-a ajuns atâta batjocură. Ţiganii nu sunt români! Nu ei ne-au scris istoria! Când vorbiţi despre compatrioţii noştri nu mai folosiţi expresiile ţigani români. Noi v-am respectat Franţa, voi ne veţi respecta România”.

Iar luna trecută, jurnalistul Nelson Monfort, prezent la Campionatele Europene de nataţie de la Budapesta, se pregătea să o intervieveze pe Aurore Mongel, o înotătoare franceză.

Monfort i-a spus înotătoarei că este foarte apreciată. De altfel, Roxana Mărăcineanu, înotătoare franceză născută în România şi consultant al France Télévisions, este „primul suporter” al ei. „Şi este trezorierul fan-clubului tău, aşa că atenţie, deoarece cu românii trebuie să fii atent pe acest plan”, a continuat jurnalistul francez.

Simţind apoi protestele colegilor săi, Nelson Monfort adaugă: „Ştii că ţin la tine Roxana, spun asta în glumă”.

În februarie, un afiş discriminatoriu, care purta sigla Societăţii Naţionale a Căilor Ferate din Franţa, îi avertiza pe călători „să fie foarte vigilenţi” faţă de români, sugerând că aceştia fură din bagaje. Anunţul a stârnit un val de critici, iar compania a deschis o anchetă internă şi şi-a cerut scuze pentru „exprimarea nefericită” a unuia dintre angajaţi.

evz.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.