Nou-născut infectat cu tulpina britanică de coronavirus în România. Bilanţul a ajuns la 56 de cazuri

Alte două cazuri de infectare cu tulpuna britanică de coronavirus au fost raportate în România. Între ele este şi un nou-născut din Bucureşti. Bilanţul a ajuns la 56 de cazuri descoperite în România.

Nou-născut infectat cu tulpina britanică de coronavirus în România, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

„Ministerul Sănătății a fost informat astăzi de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) că au fost raportate încă 2 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK – linia genetică B.1.1.7.Cele două persoane infectate sunt din București. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 49 ani care nu are istoric de călătorie în Marea Britanie și despre un nou-născut, contact cu părinții care sunt ambii infectați cu noul coronavirus”, a anunţat Ministerul Sănătăţii.Până în data de 7 februarie 2021, au fost comunicate la CNSCBT, un număr de 327 de secvențieri finalizate, dintre care 56 sunt confirmate cu noua variantă UK – linia genetică B.1.1.7.

Medicul Octavian Jurma: „Vom ajunge la 10.000 de cazuri pe zi dacă noua tulpină de coronavirus va scăpa de sub control”

Medicul Octavian Jurma a explicat, din perspectiva cercetătorului în științe medicale, cât de gravă este faza actuală a pandemiei în România și de ce ar trebui crescut ritmul de vaccinare.

„Avem cifre ușor mai mari decât săptămâna trecută. În Brașov a început să crescă numărul de cazuri. A avut 168 de cazuri. Acestă tulpină se confiramă în țară. Mă aștept să văd un mare număr mare de creșteri”, a explicat medicul.

„România a fost un sat fără câini la schimbarea asta de gardă, nu a fost o schimbare de Guvern. Când te uiți că s-au scos 33% în București, primul lucru este să ne uitam la problemă și să o recunoaștem. Aștept să văd pași concreți în direcția testării. Multe județe vor vedea că pot fi în zona roșie.”, a adăugat acesta.

Medicul Octavian Jurma spune că deoarece avem mai multe tulpini, avem de fapt mai multe pandemii care se suprapun. În Romania nu sunt cazuri reale, ci doar cazuri confirmate. …https://www.romaniatv.net/nou-nascut-infectat-cu-tulpina-britanica-de-coronavirus-in-romania-bilantul-a-ajuns-la-56-de-cazuri_5259838.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ