spot_imgspot_img
8.2 C
Vaslui
17-apr.-2024

Nou referendum privind independența Scoției? 44% dintre alegători se opun, 43% sunt de acord (

- Advertisement -

Părerile alegătorii din Scoţia sunt împărţite în privinţa organizării unui al doilea referendum privind independenţa în 2023, potrivit unui nou sondaj citat sâmbătă de PA Media/dpa.

Sondajul realizat de Panelbase pentru The Sunday Times a arătat că 44% dintre alegători şi-au exprimat opoziţia faţă de organizarea unui referendum, în timp ce 43% au spus că sunt de acord. Unul din zece respondenţi a spus că nu susţine, dar nici nu se opune organizării unui referendum, în timp ce 3% au spus că nu ştiu.

Sondajul Panelbase a fost organizat săptămâna trecută pe un eşantion de 1.010 de alegători, înainte ca prim-ministrul Nicola Sturgeon să anunţe marţi că intenţionează să organizeze un referendum pe 19 octombrie 2023.

Dezvăluirea datei propuse a venit după ce guvernul scoţian lansase proiectul de lege pentru un referendum de independenţă în martie 2021, document în care era exprimată dorinţa organizării acestuia în prima jumătate a mandatului parlamentar…https://www.digi24.ro/stiri/externe/nou-referendum-privind-independenta-scotiei-44-dintre-alegatori-se-opun-43-sunt-de-acord-sondaj-1997757

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.